Реклама / Ads
13| 16907 |19.12.2016 НАРОДЕН ГЛАС

Фрогоко: Дарик май качи президента Радев на кънките

.
Наградата е факт!...
Дарик Радио определи новия президент ген. Румен Радев за политик на 2016 г. И това раздели общественото мнение. Някои аплодират този избор. Други смятат, че ген. Радев не е трявало да приеме наградата.
 
Погледнато реално ген. Румен Радев по-скоро би трябвало да бъде избран за офицер или генерал на изминалата година. Той през по-голямата част от 2016 служи като командващ на Военновъздушните сили. Бил е деполитизиран, като всички военнослужещи от българската армия.

На новото си поприще като политик ген. Радев спечели категорично президентските избори и победи кандидатът на Бойко Борисов и ГЕРБ. И това сякаш е достатъчно да бъде определен за политик на 2016 г. Но не съвсем. Защото още не е встъпил в длъжност, не е взел нито едно политическо решение като президент и дори не е направил своето служебно правителство.

Голямото доказване на ген. Радев ще бъде от 22 януари 2017 г. нататък. Ако догодина по същото време има същия висок рейтинг и запази уважението на тези два милиона , който гласуваха за него, ще е заслужил награда. Но ако това не стане, то сегашната награда ще изглежда доста прибързана.

Големият ход на генерала-президент може би щеше да е да благодари за доверието и да откаже наградата. Ласкателно е да бъдеш пръв и да оставиш зад гърба си двадесет и трима известни политици, но усещането за подхлъзване остава. Понякога губиш и когато печелиш.

Дали от Дарик радио признават качествата на генерала като политик или хитричко го качиха на кънките? Времето ще покаже.

Преди години, на рождения ден на един голям шеф, също летец, имаше опашка за поздравления от сградата на военното министерство до Народното събрание. Тогава той мъдро ми каза: "Ако и след години опашката за поздравления на рождения ми ден е такава, ще съм доволен. Но не вярвам!" И се оказа прав!....

Росен Неврокопски
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6185 |28.03.2024 Румен Леонидов: България има нужда от образцови личности и богови хора, а не дяволски изчадия . 13| 4615 |26.03.2024 Бойко Рашков: Нотариуса има шапка - и в прокуратурата, и в МВР. Капа ли е, капо ди тути ли е, какво е?" . 8| 3422 |26.03.2024 Гого Лозанов: Отпадането на ПП-ДБ от властта ще доведе до разпадане на либералната демокрация . 10| 3737 |23.03.2024 Съдия Дишева: Сарафов може да бъде заменен толкова светкавично, колкото Гешев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads