Реклама / Ads
14| 25584 |09.01.2019 НАРОДЕН ГЛАС

Фрогоко: Негодувание в армията от заплатите плюс пенсии

.
Източник: БГНЕС
През 2015 г. беше приета „придобивка” за придобилите право на пенсия военнослужещи да се възползват от това си право и да я получават в „условията” на продължаващата им служба. С какъв мотив и от кого беше предложено това „социално достойнство” на неравенството и нарушена принципност на заплащането не помня и не желая да се информирам.
 

От това решение се натрупаха сериозни проблеми сред колегите, като най-сериозният е „тихото" негодувание, което се отразява на цялостния живот и подготовка на армейските редици.

 

Оформиха се ТРИ групи на „тихо" негодувание.

 

ПЪРВАТА: Възползвалите се от правото си и получаващи пенсия редом със заплата и „доволно богатеещи” от една длъжност , задържащи се на едно място, милеещи за себе си и за всеки ден спечелен за собствената "кауза" и негодуващи от коментарите на другите две групи.

 

ВТОРАТА: Имащите право на пенсия, но по различни субективни и обективни причини не са се възползвали от правото си и са останали на заплатата си (нормалното състояние за армия и съвременно общество), които не са очаквали, че тази „агония” за тях ще продължи толкова дълго, днес изчисляват загубите си до лев.

 

ТРЕТАТА: Бъдещето на армията. Групата на младите капитани и майори, които са в средата на кариерата си, имат потенциала, надграждат и усъвършенстват, дават и отдават, милеят за професия и армия, раздават се в студ и пек по полигони и на мисии, лишават семействата от себе си, искат да имат ясния път на своето развитие и...ЧАКАТ.

 

Чакат експертите в МО - военни (по-скоро генерали) и цивилни (по-скоро политици) да им отговорят продължително на краткия им въпрос: АРМИЯТА ЛИ Е ЗА ОФИЦЕРА или ОФИЦЕРЪТ Е ЗА АРМИЯТА?

 

Полковник от запаса Владко Владов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 13652 |11.12.2018 Фрогоко: ”Почетен” професор на Военния университет е научен стахановец . 21| 19688 |10.12.2018 Фрогоко: Геноцидът върху една категория държавни служители - тихомълком, „по терлици“ . 8| 13381 |28.11.2018 Фрогоко: Милиони от парите за изтребители отиват за преместване на Музея на авиацията . 18| 36769 |01.11.2018 Фрогоко: Пенсионерите поставиха МВР на колене

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads