Реклама / Ads
7| 12132 |06.07.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Фрогоко: Парламентът ще одобрява генералите! Война срещу президента!

.
Войната Радев-Попов продължава! Източник: БГНЕС
Парламентът прие на първо четене с 94 гласа „за“, 68 „против“ и 17 „въздържали се“ изменения и допълнения на Закона за отбраната и Въоръжените сили, според който Министерският съвет трябва да разглежда предложенията за удостояване на офицери с висши военни звания, т.е. генерали и адмирали, след изслушването им в Комисията по отбрана към Народното събрание.
 
Председателката на ПГ „БСП за България“ Корнелия Нинова бе категорична, че това предложение е част от войната срещу президента и призова от парламентарната трибуна премиерът Бойко Борисов да спре това противопоставяне. Тя смята, че този текст е противоконституционен и ако се приеме ще бъде даден на Конституционния съд. Според нея и сега Правилникът за организацията и дейността на Народното събрание дава право на Комисията по отбрана да покани за изслушване всеки, когото предпочете. Затова не е необходим отделен закон, каза тя.

Управляващите са си загубили ума. Изслушването на офицери е груба намеса за постигане политическо влияние и зависимост на генералитета в армията, което е противоконституционно. Явно, не се хареса, че военните до един се подписаха под протокола за нов самолет, смята бившият зам.-министър на отбраната Симеон Николов.

Какво разбират 95% от депутатите от тази професия, че ще ги „изслушват”? Следващата стъпка ще е за получаване на професура. Ще привикват ли и певици и танцьори? България се превръща в Северна Корея, пита той.

Без съмнение Борисов, Цветанов продължават да търсят противопоставяне на президента Радев и на шефа на Комисията по отбрана и сигурност ген. Константин Попов. Още преди изборите експерти коментираха , че точно с тази цел ген. Попов бе предлбожен за депутат. Сега картинката стана ясна.

Следващата стъпка може да е парламентът да стане Главнокомандващ на въоръжените сили!?
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6385 |06.07.2017 Европарламентът призова за спиране на преговорите за членство на Турция в ЕС . 3| 5109 |05.07.2017 Парламентът прие доклада за интегриране на ромите . 0| 5255 |05.07.2017 Парламентът прие оставката на председателя на НЗОК Глинка Комитов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads