Реклама / Ads
4| 6569 |25.08.2020 НАРОДЕН ГЛАС

Гавра: В русенски квартал разлепиха некролози на президента

.
Румен Радев
Некролози, които обявяват президента Румен Радев за мъртъв, са били разлепени по стълбове, огради и електрически табла в квартал „Дружба 3“. Те са били поставени в тъмната част на нощта от неизвестни лица. Част от фалшивите некролози вече са отстранени, а хората, които живеят в района, са възмутени от гаврата с президентската институция, съобщи rusemedia.com
 

„Това е много престъпно и грешно, просто не ми го побира разумът. Не е този начинът, по който трябва да се постигат консенсуси от политиците . Аз съм безпристрастна, но това не е добре. За когото и да било, защото от всички партии има и качествени хора. Това за мен е престъпление, това е президент все пак“, казва Румяна Христова.

 
„Не съм привърженик на президента, но е тъпо и неморално да се прави подобно деяние, то говори за умствения капацитет на тоя, който го е направил“, споделя Десислав Гечев. От БСП в Русе реагираха остро срещу гаврата. Социалистите са категорични, че има граници в политиката.

 

„Аз смятам, че дотам не бива никога да се стига в политическа борба или да се охулват опоненти и от човешка гледна точка на един жив човек да сложиш некролог е повече, отколкото трябва. Възприемам случая и като лош вкус и начин на политически средства, които се използват“, казва дългогодишният член на БСП-Русе Петя Везирова.

Социалистите очакват прокуратурата да вземе отношение по случая.

 

„Президентът е човек като всички други, трябва да се уважава личността, независимо дали сме на различна позиция с нашия опонент. Прокуратурата, ако смята, че са налице данни за престъпление, трябва да се самосезира“, заяви общинският съветник от БСП-Русе Биляна Кирова.

 

Част от некролозите вече са премахнати, а в акцията по отстраняването им ще се включат и младите социалисти от Русе.

 

Фрог нюз няма да публикува снимки на некролозите, за да не се разпространява гаврата с държавния глава.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5761 |07.01.2020 Името на Иван Вазов носят нос на остров Ливингстън, театър, квартал, хижа, булеварди, читалища.... . 1| 7495 |13.07.2017 Нов протест в столичния квартал ”Стрелбище”, хората не искат небостъргач . 0| 4300 |23.01.2017 Пореден протест в столичния квартал „Младост” . 7| 5911 |24.04.2015 БСП: Столицата се развива в центъра, в кварталите - не

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads