Реклама / Ads
47| 9942 |19.02.2015 НАРОДЕН ГЛАС

М. Генчев: Пра, пра племенницата на Левски да си пие хапчетата

.
Това е икона. И не ви е срам, че правите жълти предавания за цял един народ. С двеста кръвно съм в момента. Не ви е срам! Вчера 1200 души гледаха на крака този филм. Какви са тия работи? Така се обърна режисьорът на "Дякон Левски" в ефир към водещите на сутрешния блок на Нова телевизия, които чуха преди това критичното мнение за филма на родственицата на Апостола Христина Богданова.
 
Родственичката трябва да гледа филма повторно и да влезе в тъканта на този филм. Моят Левски е герой и такъв го вижда зрителят, каза още с треперещ глас Генчев. Той препоръча Богданова да си пие хапчетата и попита, къде е била тя докато се е снимал филма и не е казала своите съображения. Освен това, попита още Генчев, колко са родствениците на Апостола, защото имаше такива, които бяха до нас и сме говорили с тях, а тази пра, пра, пра племенница я нямаше.

С мойта кончина не свършва пътя, който трябва да извървите. Това е повод да се замислим за ценностите, които имаме и отстояваме. За да направим България достойно място, както той го е виждал, каза малко преди това Богданова. Моят Левски е много жив, магнетичен човек, който те увлича с идеята, енергията, категоричността си, достойнството си. Аз лично не видях това в тази интерпретация, посочи тя.

Имах проблеми не само с образа на Левски, но и с начина по който изглеждаха и другите герои в този исторически момент. Не разбрах, за какво се борят тези хора. Всичко ми се стори самоцелно, каза тя и посочи кадъра, в който Левски гостува на косула на Пловдив Найден Геров и говори с пашата, разказа още тя.

Мисля, че днес трябва да стоим прави, а не да се занимаваме с филми. Преди 142 г. е обесен най-святият българин и не бива да се занимаваме с филми. Това е гавра с паметта на Апостола. Кои са възмутени, които потриваха ръчички, когато го бесиха или тия, които вият като гарвани сега, бе  отговорът на Максим Генчев.

Всеки българин има своя представа за Апостола. Дякона е превърнат в икона, Дякона е българският Христос. Описал го е гениалният Вазов, заяви на свой ред актьорът Ники Сотиров. Той приема критиките към филма, в който участва и той, но смята, че трябва да приемаме и реалностите, творческия подход и различната гледна точка. Става дума за художествено произведение, смята Сотиров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5812 |16.06.2014 Кандат-студентски бисер: Левски е кръгъл сирак . 7| 8814 |22.02.2014 Потомка на Левски: Децата ми не бяха допуснати до паметника . 4| 7168 |23.01.2014 Бизнесменът откупил грифоните оглави комитет "Васил Левски" . 48| 9872 |29.09.2012 Левски, Ботев, присъствието, робството и "млъкни, сърце !"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads