Реклама / Ads
1| 6832 |14.07.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Гьокче: Организацията на Гюлен има структури в България

.
Сюлейман Гьокче
Организацията на проповедника Фетхуллах Гюлен, която властите в Анкара смятат за терористична, има структури в 150 държави, включително и в България, заяви посланикът на Турция у нас Сюлейман Гьокче.
 

На пресконференция по повод една година от опита за преврат посланикът потвърди позицията на Анкара, че именно тази организация е отговорна за метежа. Турция е очаквала повече солидарност от останалите държави, заяви още Гьокче, цитиран от БНР.

 

Опитът за преврат в Турция не беше насочен единствено към президента Ердоган, а към демокрацията, каза Сюлейман Гьокче. Организаторите са заловени, а отношението към тях: И веднага след това деяние, вместо да се каже нещо лошо по отношение на този опит за преврат, започнаха споровете дали отношението към извършителите на опита за преврат е подходящо и аз отговорих с "да" и ги почерпихме с шоколад.

 

Според Гьокче, Турция се справя добре с баланса между сигурността и свободата на гражданите. За похода на справедливостта: Ако няма демокрация, тези хора дали биха могли да извършат този поход? Турските служби са установили кой е снабдил с оръжие атентатора, убил 39 души в нощен клуб в Истанбул в новогодишната нощ. Сега той е в Европа и европейските власти са информирани за това, допълни Гьокче. Най-вероятно очакват да извърши терористично нападение в някое метро или в някой търговски център. Турският посланик нарече нелепи и отвратителни твърденията, че опитът за преврат е инсцениран.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6655 |14.07.2017 Сюлейман Гьокче: Превратът в Турция не целеше свалянето на Ердоган . 0| 4971 |12.07.2017 Гюлен отрече, че ще бяга в Канада . 0| 4188 |22.05.2017 Турция съди Гюлен, който е в САЩ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads