Реклама / Ads
25| 7051 |27.06.2013 НАРОДЕН ГЛАС

Гласът на протеста без цензура

.
Източник: Frognews
Въпреки дъжда, протестиращите взеха своето топло сутрешно кафе пред парламента. Движението беше отцепено, а протестиращите няма да спрат, докато правителството не подаде оставка.
 

Специално за Frognews част от лицата на протеста споделиха своите доводи и мисли в лошото време.

 

Таня Стоянова, 43 години - Аз протестирах и вчера. Едвин Сугарев вече 2-ри ден е на гладна стачка. Какво искат повече? Вече няма накъде. А тези са толкова нагли... Очаквам нови избори, докато им се изпразнат черните касички. За всяко депутатско място плащат по много пари. Затова ще си изпразнят касичките и ще дойде истинският вот на народа. Не в дъжд, ами и в сняг постоянно ще стоя тук, докато не си заминат.

 

 

Виктор Топалов, 38 години - Искам да падне най-накрая това правителство. Изключително са нагли да са на власт, при положение, че народа не ги желае. На 100% трябва да си подадат оставката, но парламента е желателно да продължи да работи по изборния кодекс.

Никой не е излизал да говори с нас. Страх ги е. Вчера излезна най-големият мъж Мая Манолова, но на народа толкова много му е кипнално, че беше замервана с яйца и домати. Не е правилно, но това са заслужили.

 

Бойка, 64 години - Може ли комунизмът и ДС да продължават и сега? Ако сега не успеем, край! 13 дена не разбраха ли защо сме тук? Само една програма излъчва протестите. Какво е това безобразие? На миналият протест всички програми ги излъчваха. Вие нали видяхте Бареков - платиха му, взе парата и се скри. Бойко Борисов не му плати и видяхте какво стана.

Аз не се срамувам да протестирам. Ако не свалим сега децата на комунистите, после ще дойдат внуците. Какво е това безобразие?

 

Светослав Катерински, 32 години Протестите ще продължат, докато не подадат оставка. Мая Манолова вчера само се разходи по жълтите павета за да покаже колко е нагла. Това е човек без морал, без сърце и без душа, както всички комунисти. Ако имат малко разум в правителството, трябва да си подадат оставката. Що се касае до Волен, той вече е на опашката. Няма да влезе в новото правителство.

 

Юлия Бобошевска, 90 годиниИскам внуците и правнуците ми да живеят в нормална държава. Искам да се върнат всички изгонени българи в чужбина от социалистите. Хората искат нормален живот – искат културни хора да ги управляват. Аз съм тук за нови избори. Преживяла съм много и въпреки всичко се боря заедно с младите, защото обичам младото поколение, което е знаещо и можещо. Това е унищожаване на българския народ. Турското управление как го приемате? На мен ми се плаче. Доган продължава да управлява страната. Той е кукловод - събира сумите от чужбина за да прави хаос в България.

 



Илия, 38 години - Днес ми е свободен ден и съм на протести. Те се подиграват с нас. Цял свят ни се смее. Всичко е подигравка в това правителство. Няма нищо положително в него. Всеки, който има 2 часа, да идва и да протестира. Правят си каквото искат. Изобщо не се съобразяват с протестиращите. Няма да гласувам нито за БСП, нито за ДПС, нито за Атака.

 

Симеон, 22 години - На път съм да се откажа от тези протести. Не може 65% от хората да седят вкъщи и да не гласуват, а след това да излизат и да протестират срещу управлението. Аз протестирам всеки божи ден. Това правителство се бави да подаде оставка, защото чакат хората да се откажат. Все пак, обаче, кой е виновен, че са на власт? Хората. Не може да не идваш на протестите, като казваш, че си на работа! Като си на работа, направи си времето така да дойдеш за малко. Аз съвсем сам дойдох днес. Днес си отмених часовете в работата за да дойда. Трябва да протестираме пред пълен парламент, а не когато в Министерски Съвет няма никой. Вероятно няма никой да излезе днес да говори с нас. Ама то и да излезе някой, вече няма какво да ни каже повече.



 

Иван, 53 годиниОчаквам разрешаване на изборният кодекс. Тези, които са виновни, трябва да си получат заслуженото. Аз съм от хората, които протестират от 4 март. Ще гласувам и на нови избори.

 

Борислав Борисов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 6162 |25.06.2013 Рок и блус до оставката! . 5| 6023 |24.06.2013 Защо не трябва за изравняваме дърветата с тревата? . 6| 6083 |21.06.2013 Помощ за Югозападна България . 33| 7809 |18.06.2013 Протест на знаещите, можещите и работещите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads