Реклама / Ads
1| 8044 |17.10.2013 НАРОДЕН ГЛАС

Гледайте на живо „Ден на добрата новина“ от България в Брюксел

.
Ден на добрата новина от България в Брюксел. Защо не?! 18 октомври от 10 ч. в белгийската столица в Residence Palace, rue de la Loi 155 – Polak Room, Brussels, Belgium, ще бъде точно такъв ден и ще се акцентира върху добрите новини, които водят до промяна. Събитието е под патронажа на г-жа Бриджит Чернота, бившия докладчик на Европейската комисия за България, която координира проекта. Национално движение „България си ти!“ е съорганизатор на този специален ден.
 

 

Гледай на живо

 

Това не е упражнение по пропаганда и връзки с обществеността, не е нито „За”, нито „Против” политически партии или правителства – настоящи и минали. Целта е да се привлече вниманието към пет „добри новини” – проекти, които нямат нищо общо с управлението или политиката. Това са обикновените хора, които опитват да успеят в живота като помагат на другите.

 

Имаме ли нужда от още благотворителни организации, които събират одеяла и храна за бездомните? Техният брой в България е толкова голям, че ще бъде невъзможно да се определят тези, които заслужават похвала повече от други. Затова специалният ден за България е съсредоточен около пет проекта, които дават шанс за реализиране на млади българи в живота, показват на хората кое е добро и красиво в страната ни, а не кое е корумпирано и грозно, същевременно запазвайки и развивайки културното наследство. Целта е хората да развият качества, умения и знания, които да им послужат за пълноценно съществуване и задоволяване на потребностите, да се научат сами да разчитат на себе си.

 

Хората, работещи по тези проекти, го правят , защото вярват в България и осъзнават необходимостта да останат оптимисти. Желанието им, както и на стотици други българи по света, е да научават за нещо хубаво от случващото се в родината ни.

 

Петте проекта в програмата са: „България си ти!”, „Феникс”, „Най-доброто от България”, Лютиерския център, Дунавски център за  изкуства и занаяти. Те обхващат теми различни по смисъл, значение и приложение, но показват позитивното и градивно в България.

По време на обедната пауза e предвиден камерен концерт с участието на българския тенор Калуди Калудов и джаз певеца Васил Петров. Програмата на събитието ще се обогати и с представяне на комедийното шоу „Господари на ефира“ от главния редактор на предаването - журналистът Красимир Луканов. А авторката на книгите „Анатомия на илюзиите“, „Стъклени съдби“, „Антихонтът на Данте“ Людмила Филипова ще запознае гостите с творчеството си.

 

Следобедната сесия ще включва B2B контакти и съвети за това как да се насърчават чуждестранните инвестиции в България и българските фирми в чужбина. Форумът ще бъде приветстван от проф. Стефан Хаджитодоров от Българската академия на науките. Встъпителни думи ще изкаже и зам.-председателят на Съюза на българските художници Анжело Красини. Мина Шойлекова, ръководител на програма на Генерална дирекция по „Заетост, социални въпроси и приобщаване“ на Европейската комисия, ще говори по темата за изпълнението на първия етап на програмите на Европейския социален фонд.

След което форумът ще продължи с дискусия на тема „От какво се нуждае българският бизнес“, въведена от председателя на НД „България си ти!“ Димитър Куцаров.  Участие в нея ще вземат Ивайло Бачийски - член на борда на директорите на телекома „Виваком“, Мартин Кадинов - управител на „Гейминг Ентъртеймънт“ и организатор на фестивала ON!FEST, Емил Тодоринов - мениджър „Логистика“ на винарска изба „Телиш“.

Бизнес панелът ще бъде закрит с дегустация на вина, разбира се, български!

 

Ние силно вярваме, че делата са по-красноречиви от думите. Само действията могат да характеризират хората и техните страни, а не специалисти по пропаганда и връзки с обществеността. Ако добрите новини от една държава са достатъчно, то те може да изместят лошите вести.

 

Гледай на живо

 

С ВЯРА И НАДЕЖДА В ДОБРИТЕ ДЕЛА И НОВИНИ,

„БЪЛГАРИЯ СИ ТИ!“

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 11767 |05.06.2012 Измамата - начин на живот . 12| 6606 |15.07.2011 Красотата на живота в Борисовата . 13| 7568 |23.09.2010 Нека да дарим втори живот на Тошко . | |30.11.-0001 Кмет? Е, па такова животно нЕма

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads