Реклама / Ads
0| 5942 |07.06.2018 НАРОДЕН ГЛАС

Граждански вик: Законно ли е съдии и прокурори да не спазват законите на страната?!

.
„От кога лъжесвидетелстването под клетва не е престъпление? От кога създаването и използването на неистински документи не е престъпление? От кога съдиите и прокурорите помагат на страните да избегнат наказателно преследване?”
 

Тези въпроси зададе в отворено писмо до институциите Галина Атанасова, която по думите й, е станала обект на дискриминация на работното място и вместо справедливост, е получила огорчение.

 

Ето цялото писмо на Галина Атанасова:

 

О т в о р е н о   п и с м о

До Президента на Република България г-н Румен Радев

До Премиера на Република България г-н Бойко Борисов

До министъра на правосъдието на Република България г-жа Цецка Цачева

До главния прокурор на Република България г-н Сотир Цацаров

До председателя на ВКС на Република България г-н Лозан Панов

До гражданите на Република България

 

С копие: до Европейската комисия за правосъдие

 

Уважаеми г-н Президент, г-н Премиер, дами и господа,

 

От кога лъжесвидетелстването под клетва не е престъпление?

 

От кога създаването и използването на неистински документи не е престъпление?

 

От кога съдиите и прокурорите помагат на страните да избегнат наказателно преследване?

 

Нормално ли е съдии и прокурори да могат да твърдят неистини и да не отговарят за действията си, тъй като били независими?

 

Допустимо ли е ВКС да разглежда документи, които не се съдържат по дадено дело и са създадени, след като се е състояло заседанието?

 

Приемливо ли е Инспекторатът към Висшия съдебен съвет и Комисията по Професионална етика и превенция на корупцията да разглеждат сигнали за корупция, само ако са подадени от министър нагоре?

 

Законно ли е съдии, прокурори и инспектори в институции на съдебната система с имена като „висш“ и „върховен“ да не спазват законите на страната, в която работят и живеят, пък били те и „независими“?

 

Търпимо ли е, според всички нива на съдебната система, работници да нямат право да се оплакват от работодателя си, при положениe че ГИТ е установила наличие на насилие и тормоз сред немалка част от служителите?

 

Позволено ли е само едната страна по договор да го спазва, а другата да може да го нарушава, без да носи отговорност за това?

 

Значи ли това, че живеем в робовладелско общество?

 

Означава ли това, че всеки гражданин може да стане обект на произволие на съдии и прокурори и да бъде осъден, защото те били независими и можели да твърдят неистини?

 

Свидетелство ли е това, че живеем в „правова“, „държава“ и „европейска“, ако всичко това е възможно и то по времето на европредседателството на Република България?

 

С уважение,

Галина Атанасова

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 10016 |05.04.2018 Шефът на КПКОНПИ Пламен Георгиев обяви война на съдиите . 27| 28383 |30.12.2017 БОЕЦ издаде Заповед за граждански арест на Борисов, Пеевски и Цацаров . 2| 5947 |21.12.2017 И още нещо за Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество . 3| 6867 |01.08.2017 Съдиите искат Радев да наложи вето и на двата спорни закона

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads