Реклама / Ads
2| 5872 |02.10.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Гущерът скъса втора опашка в Хасково, коя ще е следващата

.
ГЕРБ се тресе от скандали, гърмят областни лидери, депутати и доверени лица на двамата фараони-Борисов и Цветанов. Защо това се случва точно сега и каква е целта?
 
Гущерът къса опашката си- познатата фраза от мутренските времена отново е актуална. Тя се появи навремето покрай Илия Павлов и обозначи стремежа на подземните групировки да осветлят бизнеса си. При опасност гущерът къса опашката си, но след време тя отново расте.

Сега ГЕРБ правят същото-като групировка, добрала се до властта и използваща недотам законни способи, тя се отрича от някои "свои" хранени хора, за да оцелее и да се спаси.Делян Добрев си отива, Делян Пеевски остава, това е логиката на последните хасковски драми.

Логично е да се запитаме-само в Хасково ли има подобни феодално-клептократски отношения между общинската власт и депутатите от региона? Отговорът е-не.Това се случва в много региони на страната, но само избрани се хвърлят на обществото като жертви.

Сега плачат за Добрев-бил способен, бил умен, бил експерт. Като по команда се шири в социалните мрежи плачът на лицемерите- "На кого ни оставяш, Деляне". Всъщност, на никой не му пука, че един кадър на Борисов и Цветанов, който от поне 4 години е в немилост, ще си тръгне. Страхуват се за себе си, защото знаят какви са ги забъркали в родните си депутатски райони. И не знаят дали няма да са следващата опашка на гущера.

Що се отнася до коалиционните партньори, те пък се притесняват за властта-сакън, да не вземе да се бутне правителството, че тогава какво ще правят.Затова и на тях Делян добрев им стана толкова мил и безценен.

Има и още нещо, което обяснява случващото се напоследък с депутати на управляващата партия. Това е разчистването на сметки, което се ръководи и поръчва лично от Борисов. Когато някой под него си позволи да увеличи влиянието и властта си в партията и да застраши неговия ореол, лидерът удря. С типично милиционерски похвати, държейки компромати за всичките си избраници, той може да изхвърли един или друг от парламента и политиката веднага.

Спомнете си Фидосова, опраскването на близката до Цветанов съдия Владимира Янева, "суджукгейт", сега "Кумгейт". Като в тенджера под налягане, която избухва, защото вентилът за изпускане на парата не работи. Много интересна в тези процеси е ролята на БСП. Логично е, при такива фрапиращи нередности в една община като Хасково опозицията да нададе вой и да изнесе факти за корупция.

Но БСП се задейства едва след като ГЕРБ свалиха доверието си от кмета, избран с тяхната бюлетина и така показаха ,че нещо куца в общината. БСП няма намеса и в "суджукгейт", там пак наготово получиха от хората на Борисов идея за скандал. Въобще "опозиционната" партиа-столетница десйтва като бухалка на ГЕРБ, които сочат един или друг свой провинил се човек и дават разрешение за удари срещу него.

Това показва договореност на най-високо равнище между двете партии. Както Фрогнюз писа, такъв е и планът на библиотекарите-милиционери за управляваща коалиция ГЕРБ и БСП. Преди дни Корнелия Нинова поиска доказателства, че действа заедно с ГЕРБ. Вместо да ги търси, нека погледне какво се случва и да анализира своята партия-кога, къде и как дейсква като опозиция и къде, кога и как-като верен партньор на Борисов.

Георги Александров

   
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5448 |27.11.2016 Танев: Оставката на Борисов е като рязане на опашка . 0| 4124 |12.10.2016 Строителни фирми скъсаха кабели и оставиха 500 клиенти на ЧЕЗ без ток . 1| 5114 |14.08.2016 Младеж опитал да скъса знамето на НАТО пред МО

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads