Реклама / Ads
52| 12811 |20.12.2020 НАРОДЕН ГЛАС

Хаджигенов: И аз питах кой предложи Пеевски. На Манолова й стискаше

.
адв. Николай Хаджигенов
По същият начин, както отидох пред Президентството, бях и на площада през 2013 година. Зададох въпропа: ”Кой предложи Пеевски за шеф на ДАНС”. За разлика от много хора, аз съм гледал цялото интервю с Мая Манолова. Тя каза следното: Щом на никой не му стиска - аз предложих Пеевски.
 

Това заяви пред bTV адв. Николай Хаджигенов от "Отровното трио". Интервюто бе с хлъзгави въпроси, каквито сме свикнали да чуваме от журналиста Мария Цънцарова.

 

Господин Хаджигенов, има ли случайни назначения на ГЕРБ на ключови позиции без значение на качествата?


"Случайни назначения в ГЕРБ има бол. Качеството, на което държат корумпираните от управлението е вярност. От там нататък нищо няма значение", заяви адв. Хаджигенов.

Мая Манолова бе назначена за омбудсман от ГЕРБ...

 

"Без ГЕРБ тя не можеше да стане омбудсман. За нея това може би е било компромис. Но какво правим с Христо Иванов? Какво правим с ДСБ, които се завъртяха в последната секунда? Малко по-внимателно трябва да се гледа на нещата...", посочи още Хаджигенов.

 

ФрогНюз припомня, че след като от "Отровното трио" обявиха съвместната си работа с Мая Манолова за предстоящите парламентарни избори, последва бурна обществена реакция и дъжд от критики. В интервю пред Фрог Хаджигенов заяви, че това е единственият вариант, от който и самите членове на "Отровното трио" не са особено щастливи, но това е "единственият вариант".

 

"Зависи накъде гледа Христо Иванов. Ние се опитваме да гледаме максимално напред и нагоре. Възможността на практика е една и ние се опитваме да сработи. Христо Иванов ни каза “не” по телевизията. Проведохме разговори със всички. И с него беше конструктивен. Видяхме се със Слави. С него разговорът беше лесен - той е директен. Той е напълно наясно, че единствената възможност да преборим силния враг е да се съберем всички заедно. С него имаме противоречия на принципна основа. Но Слави каза, че е готов да ги оставим за някой друг ден. На срещата ни каза, че ще мисли, ако има вариант ще го направим. Каза, че няма да се явим на избори заедно, но ще работим вътре. Опитваме се да изсипем на урните това, което направихме на площада. Единственият начин да съборим корупцията е да съберем хората в едно. Единствената на която и стиска достатъчно да се изправи пред всички е Мая Манолова. Независимо от критиците", посочи Хаджигенов.

 

Той заяви, че вероятно ще се наложи и той ще се кандидатира за депутат. Увери преди дни пред Фрог, че ако до това се стигне, той ще бъде "инструмент в ръцете на хората".

 

"Още не сме стигнали до етапа, в който редим листи. Вероятно ще се наложи. Политиката е мръсна кална локва. Няма как да бориш корумпирано правителство, без да застанеш отпред. Ние цопнахме на средата на калната локва през лятото", посочи пред bTV адв. Хаджигенов.

 

Той определи Мая Манолова и формациите зад нея като "равнопоставен партньор", но отказа да оповести официално всички партии.

 

"Споразумението е между нас тримата като физически лица и Мая Манолова. Не можем просто да гласуваме за нея. Ние не искаме това. И тя не иска това, сигурен съм", посочи още Хаджигенов.

 

"На площада дойде Румен Петков. Според мен го направи напълно нарочно. Повечето ваши колеги знаят, че не подавам ръка на политик, когато се срещам с него. Смятам, че те не представляват хората. Подадох ръка на Румен Петков тогава. Както и на всички, които дойдоха. Мая Манолова показа като омбудсман, че е готова да служи на гражданите. Ще застана до нея. Ние ще се изправим пред цялата хунта", посочи Хаджигенов.

 

Мнението на прокуратурата за записите на Борисов

 

"Не мога да се съглася с прокуратурата, че няма нищо нередно със записите. Това е поредната прокурорска пунта мара. Гешев е без каквато и да било практика. Той е назначен. Прокуратурата си ляга в едно легло с всяко едно правителство през последните 30 години..."

 

Аферата "Костинброд"

 

"Манолова подаде жалба до тогавашния прокурор Сотир Цацаров. Нещата се оказаха верни. Печатница беше отпечатала двойно или тройно повече бюлетини, за да фалшифицира изборите", посочи Хаджигенов, но не отговори конкретно на въпроса на журналиста за ролята на Мая Манолова.

 

Божков, срещите между политици и бизнесмени и парите

 

Хаджигенов определи срещите между политици и бизнесмени като нормални и често срещани в цял свят. До това твърдение се стигна, след като Хаджигенов определи като откровени твърденията на бившия хазартен бос Васил Божков, разпространени в социалните мрежи. Според Хаджигенов Божков е инкриминирал сам себе си, което дава основание да му се вярва. За Манолова обаче отказа да отговори.

 

"Категорично трябва да се разследват твърденията на Васил Божков. Той уличи сам себе си, гогов е да представи доказателства. Манолова е искала подкрепа от него. Трябва да питате нея".

 

"Практика е политик да се среща с бизнесмен. Избори се правят срещу адски много пари. Ще правим кампания с каквото имаме. Не трябва всякакви пари да се приемат", категоричен беше Хаджигенов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 11520 |20.11.2020 Адв. Хаджигенов: Правителството продължава да убива, на оцелелите Бойко ще даде по 50 лв. . 37| 9039 |09.11.2020 Адв. Хаджигенов: Ще участваме в изборите, иначе Борисов и ”герберщината” ще векуват . 42| 15770 |07.08.2020 Адв. Николай Хаджигенов: Добро утро, Северна Корея! . 27| 26804 |06.04.2020 Адв. Хаджигенов: Пичове, шубета и вие каскети. Няма ограничение да сте навън

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads