Реклама / Ads
14| 17020 |06.02.2018 НАРОДЕН ГЛАС

Хит в прокуратурата: Ставаш член на масонската ложа Слънце-Ориент и проблемите ти се решават

.
Сотир Цацаров Източник: БГНЕС
За да си оправиш делата в прокуратурата, трябва да станеш член на масонската ложа Слънце-Ориент в Пловдив. Това препоръчват под сурдинка държавни обвинители на всички, които са се сдобили с подобни проблеми. Това научи Фрог нюз от източници в съдената власт.
 

Въпросната масонска ложа никак не е случайна. Предполага се, че в нея членуват едни от най-влиятелните и богати хора в държавата. Не е тайна, че много хора са решили проблемите си по тази схема. Последно за нея се заговори покрай скандала Дончев-Цацаров-Гергов. Тогава всички се питаха дали предисторията няма общо с евентуалното членство на двамата в ложата.

 

Още при създаването й пловдивският прокурор Росен Димов я нарекъл "Източна Румелия". В нея веднага се записали и други магистрати като Андрей Атанасов, Георги Барбудев, Георги Петров, Тодор Петков, Йордан Кюмюрджиев, шев в следствието, Петър Мутафчиев, бивш министър от БСП. От тази ложа тръгва пътят на Цацаров към креслото на главен прокурор, постлан с цветя и рози.

 

Не съм член на масонска ложа“, каза  Сотир Цацаров  в предаването на Люба Кулезич „Насреща“. И продължава:„Членуването в масонска ложа не е вредно за магистрат, защото същото е да се членува в ловна дружинка или във ветроходен клуб – и там се създават някакви контакти и познанства“. Монологът на Цацаров продължава: „Гаранция ли е, че човек е необвързан, ако не е масон или ловец? Нещата зависят от човека“.  

 

За това, че  Цацаров и Гергов са в една масонска ложа свидетелства пловдивският бизнесмен Петър Станчев. В интервю за „Биволъ“ от 2012 г. Станчев описва участниците в пловдивска масонска ложа, в която, според него участват висши административни функционери от Южна България – кметове, депутати, областни управители, прокурори, данъчни и полицаи. „Вътре  е и шефът на Окръжен съд Пловдив“, обяснява Станчев.

 

По думите му ложата е създадена от Георги Гергов по повеля на тогавашния президент Георги Първанов. Целта й е да консумира цялата икономическа власт в Южна България. Такава ложа под името СДРУЖЕНИЕ „ЛОЖА СЛЪНЦЕ ОРИЕНТ – ПЛОВДИВ“ наистина е регистрирана като сдружение в Пловдивския Окръжен съд през 2005 г. Справка в Дакси показва, че тя е активна и в момента. Неин председател е писателят Димитър Недков – чест гост в изданията на ДПС депутата Делян Пеевски. Самият Станчев твърди, че също е масон, но в друга ложа.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 9522 |20.11.2017 Трайчо Трайков: България е на опашката в европейското си развитие от новите членки . 3| 11382 |26.07.2017 Люба Кулезич – БНТ е член на КРИБ, а побоят над Никодимов – повод за реклама на МВР . 2| 15736 |17.05.2015 Гастарбайтери от Финландия: С бирени кутийки ставаш милионер . 4| 6026 |29.10.2014 Хр. Радков пред ФРОГ: Няма депутати членове на МЕНСА

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads