Реклама / Ads
28| 13618 |03.04.2019 НАРОДЕН ГЛАС

Хората за Мария Габриел: По-добре изглежда от Цецка; не знаем коя е; политкомисарка

.
Мария Габриел и рекламните й материали
Първият кандидат за евродепутат в листата на ГЕРБ-СДС е Мария Габриел. Фрог направи анкета сред граждани с различни професии с въпрос какво знаят за нея и какъв е приносът й за България. Нито един човек не успя да посочи нещо конкретно, свързано с работата й. По-голямата част решиха да „бръкнат“ в интернет, за да разберат. Интересното е, че сред изказванията нямаше едно позитивно мнение.
 

Ето какво ни отговориха гражданите, които застанаха с имената си:


Таня Сименова,
журналист: Еврокомисарят Мария Габриел е най-очакваният избор за водач на листата на ГЕРБ за предстоящите европейски избори през май. Това, което ще се окаже проблем за нея в предизборната кампания е нейният изказ – той е твърде „брюкселски“ за българските избиратели, за които, след  повече от десетилетие членство на България в ЕС, Европейският парламент се асоциира все повече с безмислени и безсмислени директиви и регламенти, които повече ни обременяват, отколкото да ни тласкат напред като общество.  Мария Габриел досега е екипен играч, който разчита на „голямото европейско семейство“ ЕНП  в отстояването на всяка една инициатива. В предстоящите избори обаче тя трябва да се превърне във водача, който трябва да изпълни  най-вече политическата задача поставена от лидера на партията  Бойко Борисов – да остави ГЕРБ отново победител. А това няма да е никак лесно за нея.


Кирил Арсов, офицер, бивш общински съветник: Селска пръчка, ашладисана в чужбина и крайно неподходяща да представлява България, където и да е.


 Петя Костадинова, учител: Слушах я в някакво предаване по телевизията. Питаха я съвсем конкретни неща по специалността и като еврокомисар. А тя като говори с едни зауени фрази за "...пътната карта на кохезионната политика...", за "..предизвкателствата пред които сме оправени." и т.н. и т.н.  Май само Юнкер, Дол, ЕНП и ЕК са ив главата. Народът за такива хубаво го е казал: "Пази Боже, сляпо да прогледа!".


 Цветан Начев, бизнесмен: Хубавичка, нагласена, премeнена, ама в главата и май е вакуум. Повече за европейския съюз говори, но с такива чиновници като Габриел и Европейският съюз може да го сполети клетата съдба на България. Пък и има нещо "гнило" в цялата работа. Имат за кум, който трябва  - шефът на ЕНП Жозф Дол. Е как да не водач на листата на ГЕРБ. Та тя не е само комисар на България, а и на Дол.


Красимир Василовски, юрист: Бих я сравнил с Тома Биков по отношение на агресивност, жажда за власт и публичност. Подходяща е за депутат в ЕНП. Посланията й трудно ще стигнат до обикновения избирател. Сред IT специалистите, сред които аз живея, е меко казано- смешник. Латерна, работеща на празен ход. Като риболовец, бих я използвал за стръв. В морето има много риби. ИЗВОД : ГЕРБ губи на местно ниво от тази кандидатура! А в лично качество не харесвам празнодумни кречатала със злобни устни.

 

Росен Радев, доцент: С претенции за цифровизация при липса на канализация. Незначителен принос

 

И още:

 

Павлин Ботев: Познавам няколко Марии и 2-3 ма Габриел. С друго не мога да помогна.
- Сергей Василев: Поредната издънка на ГЕРБ.

- Маргарита Пламенова: Със срам ще отговоря честно, че не знам. Сега ще видя в нета. Ъъъ политик

- Дима Стефанова: Името на Мария Габриел свързвам с офиса й на централно място в Русе и не знам дали има принос.
- Доротея Трифонова: Аз съм непросветена - еврокомисар не е ли? За принос - никаква идея нямам. Съжалявам, но съм последният човек, който може да коментира политически въпроси.
- Красимир Вълчев: Не я знам тази, не е идвала на каяци по реките. Погленах в Гугъл - определено изглежда по-добре от Цецка Цачева и останалите там индивиди.
- Илиан Атанасов: Поредната герберска "калинка" с нулев принос към каквото и да било.
- Пламена Георгиева: Аз не знам кой е тоз човек.
- Христина: И аз незнам коя е, но имам тениска на нея. Преди 2-3 години ги раздаваха на децата в училище за нещо, не помня какво. Нищо,че детето беше 3-4 клас, размера идеално пасна на моята снажна фигура. Да ни бяха викнали нас, не да занимават децата с простотии. Ние с баща и полудяхме като разбрахме.
- Христо Христов: Свързвам само, че е евродепутат.
- Ивайло Иванов: С дигитални технологии и е евродепутат от ГЕРБ.
- Теодор Чортанов: Прост отговор: Ъъъъъ? Иначе много ланка на неразбираем език по теми, които не засягат българското общество!

- Петя Маринова: Помня я по време на изслушването й за заемане на сегашната й длъжност. Английският й бе под всякаква критика.

- Аврам Богданов: Знам, че е човек на Юнкер.

- Калина Петрова: Живя в общинско жилище за без пари.

- Юлия Красимирова: Занимава се с някакви отвлечени неща.

- Свилен Николов: Безлична, но пробивна.

- Мирослав Гецов: Политкомисар. Упс...еврокомисар. Все още май приноса и клони към нула, но има време...
- Любомир Иванов: С нищо не я свързвам тази жена. Слагат я първа в листата, зради вътрешните битки на лобитата в ГЕРБ. Явно нейното е надделяло.

- Боян Семерджиев: Свързвам я като еврокомисар, а за принос идея си нямам.

 

Екип на Фрог нюз

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 15189 |03.10.2018 Българските новини: За кучетата, и не за хората . 15| 18504 |04.09.2018 Само във Фрог: Дадоха задача на полицията да тормози хората, ангажирани с протести срещу властта . 2| 11744 |27.06.2018 Мария Чернева: Напускам БНТ - НЯМАМ ИЗБОР! . 3| 7013 |06.05.2018 Гьоков: Армията е „на колене“, като пенсионерите и хората с увреждания

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads