Реклама / Ads
13| 12120 |16.05.2018 НАРОДЕН ГЛАС

Христо Комарницки: Лотарията не е мечта, а блато

.
Христо Комарницки
”Лотарията накара хората отново да мечтаят.” Май не е само субективно усещане. Наистина живея в гротескна антиутопия.
 
В кварталното магазинче момичето зад щанда въодушевено предлага най-новите талони:"Току-що пристигнаха!Още не съм ги пробвала! Довечера след работа ще си взема един!" Каза го така, все едно вечерта я очаква най-вълнуващото преживяване в живота.

"Новите талони" бяха много по-големи от "старите", почти с размерите на вестник. "По десет лева са, но печалбите са ГОЛЕМИ!"

Десет лева! С десет лева мога да живея цял ден, може дори да ми останат за следващия.

Лотарията не е мечта, нито пък надежда. Тя е отчаяние и безизходица, блато, в което затъваш постепенно. Признание, че няма друг начин да подобриш живота си - талончето е единственият билет за българския социален асансьор.

Мисля, че трябва да засилим присъствието й в различни области на обществения живот. Специални квоти от депутатските мандати, както и от по-апетитните служби в държавната администрация, може да бъдат разигравани на лотария. Гробни места, места в детски градини, училища и университети, болнични легла и медали от спортни състезания - също.

Очаквам в специално изявление премиерът Борисов да защити изконното демократично право на българина да търка талончета свободно и неограничено!

Христо Комарницки, Фейсбук
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 8544 |02.04.2018 Велики понеделник: Христос налага с камшик министри пред ”Св. Ал. Невски” . 9| 8507 |12.01.2018 Радан Кънев: Петър Христов бе политически господар, а не приятел на ГЕРБ . 12| 48239 |10.01.2018 Катя Илиева: Пробутват ни версии за Петър Христов, за да не разберем кой ще строи ”Хемус”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads