Реклама / Ads
4| 7580 |19.09.2007 НАРОДЕН ГЛАС

Янка Такева пак показва своята незначимост и некомпетентност

.
Лично становище относно изказване на председателката на СБУ, Янка Такева в Хасково получи Frognews.bg и в интерес на ползотворния диалог между участниците в учителския конфликт, го публикуваме без промяна. Ответната страна е добре дошла за отговор.
 

До г-жа  Янка Такева – председател на СБУ

До г-н Крум Крумов – председател на СО към КТ” Подкрепа

До г-н Аспарух Томов – председател на НУС към КНСБ

До г-н Валентин Никифоров – главен преговарящ

До Департамент  “Правна закрила” към  КНСБ  

СТАНОВИЩЕ  

Относно: Изказване на г-жа Такева в Хасково, разпространено чрез пресцентъра на КНСБ, отразено и в медиите

 

  Категорично заявявам своето лично становище  на възмущение и несъгласие с поредния опит на г-жа Такева, председател на Синдиката на българските учители, да опорочи значимостта на българския учител и правото му на свободен, личен избор, гарантирано в българската Конституция! За сетен път лидерката на най-големия учителски синдикат ни показва своята незначимост и некомпетентност за справяне с поредната ситуация на стачна готовност! Уж заставайки зад протестиращите и стачкуващи учители, лидерката изказва не тяхното, както пише в обръщението становище, а свое виждане. Въпросното становище бе изречено от лидерката на СБУ  на срещата с министър Вълчев миналата седмица, на която лично присъствах. Лично за мен, това е поредната низостна манипулация, а не опит за обединение, каквото споразумение бе подписано между трите учителски синдиката!

Настоявам за становище от страна на другите двама президенти на учителски синдикати – г-н Крумов и г-н Томов! Настоявам за личното становище на г-н В. Никифоров, като опълномощено лице за водене на преговорите! При липса на косолидация между ръководителите на трите учителски синдиката, и липса на становище от страна на главния преговарящ, относно договорености, които да късаят само протестиращите учители, а не цялата гилдия, категорично чрез всички медии ще изразя своята лична позиция, в подкрепа на факта че г-жа Такева внася разцепление между учителите и накърнява авторитета им, че е некомпетентна да се справи със ситуацията, за която се знае, че почна именно от учителската гилдия!

Аз, като член на Софийски стачен комитет, откъм страна на НУС се дистанциирам и заклеймявам дискриминацията като метод на разрешаване на учителските искания!

Аз не бих могла да понеса тази отговорност, залегнала в римското право- разделяй и владей, като основа върху която да се изгражда по- нататъшното ми личностно и професионално съществуване!!  

Заплахата и дискриминацията от страна на Синдикалната лидерка са достоен начин на поведение, но не и в една правова и демократична държава! Настоявам, госпожа Такева публично да се извини на и без туй живеещият в мизерия български учител. Нейното изказване говори за липса на всякакъв морал! Настоявам госпожа Такева да изчете ЗУКТС, Наредбата за договаряне  на работните заплати, Конституцията , КТ , Хартата за правата на човека, Конвенция №98 за правото на организиране и на колективно договаряне, Устава на международната организацияна труда и да каже къде точно в опоменатите от мен документи е изписан дискриминационния метод на протестиране, стачкуване и договаряне?  

Смятам, че въпросната  теза е поредната манипулация от страна на Президентката на СБУ и поредната невъзможност за справяне със социалното и икономическо положение на бълкарския учител!! Факт и все още тлееща рана е последната скалъпена стачка от есента на 2005 година! Настоявам, госпожа Такева да даде отговор на въпроса: С какви стачни фондове ще компенсира учителската стачка! Ще отдели ли тя от доходите на синдиката и колко за да изплати част от живота на кредит на своите учители, като обезщетение за времето през което стачкуват?  

 

С уважение: В. Борисова  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 7274 |17.09.2007 За цензурата в България . 9| 5962 |08.09.2007 Бойко Борисов: С мен се снима цялата страна, помияри ме използват . 18| 5627 |02.09.2007 Пробуждащият се българин . 16| 27683 |18.08.2007 Най-смешните футболни клубове в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads