Реклама / Ads
2| 5462 |03.06.2015 НАРОДЕН ГЛАС

Явор Нотев за Фрог: Буря в чаша вода е разделянето на ВСС

.
Явор Нотев
„Атака” не подкрепя промените в Конституцията и намира, че не са от съществено значение, както и че не са от дневния ред на интересите на обществото. Именно затова нашата партия излиза от комисията за промените в Конституцията. Ако останем, ще гласуваме с „против”, обясни пред Фрог нюз Явор Нотев, който напусна комисията по искане на Волен Сидеров.
 

Нищо от предложенията на мнозинството и на министър Иванов за промяна на конституцията няма да работи. Голяма суматоха се вдига около разделянето на ВСС на две колегии. От „Атака” намираме, че не е материя, която трябва да бъде конституционно уредена. Освен това като последица разделянето няма да реши въпросите на съдебната система. Струва ми се, че това е буря в чаша вода. Този въпрос не трябва да бъде повод за изменение в Конституцията. Редно е тази част от върховия закон да не се преработва, смята Нотев.

 

Много по-голямо внимание изисква парламентарната квота в състава на ВСС. Трябва да се проведе дебат дали членовете на ВСС трябва да са представители само на професионалните общности или пък трябва да има парламентарна квота. Това не е взето предвид при изменение на Конституцията, посочва народният представител. 

 

Днес се проведе първото заседание на Временната комисия за обсъждане на Законопроект за изменение и допълнение на Конституцията на Република България, внесен от Цецка Цачева и група народни представители.

 

Останалите в комисията членове приеха единодушно правилата за работа на комисията. Заседанията ще бъдат публични, ще се излъчват на сайта на Народното събрание и на тях ще могат да присъстват представители на неправителствените организации. Членовете на комисията ще могат да ползват услугите на експерти и видни конституционалисти. Следващото заседание ще бъде във вторник, от 15 часа.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5769 |28.05.2015 Само във Фрог: Социални отказват осиновители, плашат ги с болести на децата . 27| 6746 |26.05.2015 П. Чернев пред Фрог: Хората са готови на въстание, а шеф на МВР им пее приспивни песни . 16| 6898 |26.05.2015 Расате за Фрог: Трябва ни Закона на Линч! . 10| 6912 |21.05.2015 Автоинструктор пред Фрог: Държавата е зад бизнеса с шофьорски книжки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads