Реклама / Ads
24| 14879 |15.08.2019 НАРОДЕН ГЛАС

Игнат Раденков: Сега народът е на ход - мафията или той!

.
Игнат Раденков
Няма защо да се заблуждаваме, че преходът се извърши криминално. Партиите са заблуда, те са само инструмент на първановци, догановци, борисовци за лобистки закони и натиск. Чрез обръчите техните фирми печелят всички обществени поръчки, а цената е на принципа ”колкото-толкова”.
 

Това казва Игнат Раденков , героя на социалистическия труд от времето на социализма пред Liberta.bg.

 

Тези пари се обсебват, изнасят се в офшорни зони и така се обезкървява икономиката, купуват се престижни имоти по столици и ривиери и така е бетонирана мафията, че няма поклащане. А народът изгуби куража, че нещо може да се промени. Имаме си и апатията като манталиетт и те много добре използват това, заявява той.


Той коментира и дали ще има промяна: Мисля, че с малка помощ от външни фактори, това ще се промени, защото всяко нещо си има предел. Балонът ще се спука и аз вярвам, че до есента ще има много сериозна ескалация. И дано интелигенцията, мислещата част от обществото поеме по-голямата отговорност. Хората някога излязоха заради скъпата енергия, но Варна беше тази, която обърна тази обществена енергия. Това трябва да стане и сега, заради избора на новия главен прокурор. Обществото да се надигне и да се скъса тридесетгодишната пъпна връв "мафия-държава". Ако това не стане, след някоя година държавата ни е обречена и процесите ще станат необратими, прогнозира строителят.

 

За мен страшно е примирението на народа. Всички поговорки не са възникнали случайно. И мафията използва това. Но като гледам еуфорията се връщам към времето, когато изгонихме Кирил Йорданов с камъни. И аз предлагам нещо подобно - общонароден протест и шествие до ВСС и по примера на Варна да направим такава грамада пред неговите врати, че да се затвори източника на това проклятие. Те продадоха собствения си народ. На карта е сложено съществованието на държавата ни. Сега народът е на ход - мафията или той!, категоричен е Раденков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 9656 |23.06.2019 Богдан Милчев: 60 души загинаха от изборите досега, политическата класа нехае . 6| 9318 |16.05.2019 Проф. Николай Радулов: Защо чак сега Цацаров иска справка от ДАНС? . 1| 4676 |06.05.2019 Фрогоко: Испания след изборите: А сега накъде? . 2| 5202 |03.03.2019 Наследникът на Николай Игнатиев: За него българите са били братя по вяра

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads