Реклама / Ads
2| 12430 |26.03.2018 НАРОДЕН ГЛАС

Илхан Андай: Ако сметките на Ердоган не излизат, той ще тръгне вабанк с бежанците

.
Илхан Андай
„Ако сметките на Ердоган не излизат, той би играл вабанк с тези прословути бежанци и така нареченото насочване към Европа. Той няма да го направи през България, а през Гърция”. Това каза собственикът на сайта „Родопи 24” Илхан Андай.
 
„И опозиция, и власт се целят в бъдещи предсрочни или редовни парламентарни избори”, посочи пред Нова телевизия Андай.

Запитан дали ще бъде чут гласът на Русия през позицията на Ердоган на тази среща. „На митингите, на които говори за Кърджали в сърцето си, той намеква и за един съюз с Китай и Русия, така че нормално е”, заяви Илхан Андай.

„Споразумението с Турция предвижда не само изплащане на едни пари, но и връщане на бежанци, които са навлезли на европейска територия, които нямат статут или нямат право да получат такъв статут”, заяви експертът Йордан Божилов.

„Тази среща ще покаже къде са допирните точки между ЕС и Турция. По кое може да се постигне съгласие и по кое не може. С дългогодишния си опит на ръководител на международната дейност на Министерството на отбраната трябва да ви кажа, че с Турция много трудно се  преговаря”, заяви Божилов.

Според него турската страна ще поиска да се отделят въпроси, по които те имат интерес, а Европа има интерес да постави целия спектър въпроси на отношенията ЕС-Турция.

„Европа е много по-добре подготвена да посрещне бежанците, отколкото по време на сключване на споразумението. Има нов проевропейски повей в ключови държави. Срещата във Варна е важна и за това, че се намира консенсус между европейските държави по обща политика”, заяви Божилов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 7602 |30.12.2017 Експертът Емил Георгиев: Сметките за парно и гореща вода се надписват . 1| 7066 |18.07.2017 Илхан Андай: Списъкът 77 е повече медиен продукт и послания . 0| 6971 |10.11.2016 Само във Фрог: Сметките на ЦИК за референдума не излизат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads