Реклама / Ads
8| 12742 |20.01.2019 НАРОДЕН ГЛАС

Илиан Василев: Гешев ще е главен прокурор, ако се справи с Дунарит за ”домашно”

.
Илиан Василев
Младите, пък и нашето поколение, трудно можеха да си представят какъв архетип са били прокурорите от Народния съд, надзирателите в лагерите в Белене, Ловеч и т.н. Ето ви прекрасен пример - презрение към правото, наглост на човек, която съзнава своята безгранична и най-вече безконтролна власт и ”винаги верен на Партията” - на новите силни - Доган, Пеевски.
 

Семантичен е спорът дали това е организирана престъпна група или тъждественото - мафия.

 

Пеевски и компания получиха активите от КТБ, някой от тях изсмука до "мъртво" - като Булгартабак, докато вкараните от държават през Фонда за гарантиране на влоговете средства още не са върнати, вложителите са ограбени "до дъно". Сега трябва да прехвърлят вината на назначения за виновен и да приключат с грабенето докато още няма решение на съда по делото КТБ.


За това скоротечно обвиняват свидетели, адвокати на защитата. Идва и времето за логичната следваща стъпка - да притиснем Гебрев, за да не шава и да не пречи да му вземем актива Дунарит. С един куршум - два заека.


Първо, "продаваме" за да удовлетворим вложителите /това е пиар частта/, санким досега не крадоха от вложителите като за световно - адвокати, синдици, доверени лица, прокурори, и втори път - "продажбата" ще позволи на "купувача" Пеевски - най-накрая да придобие този завод, но вече през процедура, "изчистен" през специализиран съд и чрез конфискация на имущество от сегашния му собственик. Те за това промениха закона, за да преодолеят тълкуването на ВКС и позволят конфискация независимо от това какво ще реши съда. Ерго този пореден Фантомас прокурор ви казва - конфискуваме акциите на Гербев, след това ги продаваме - "в името на ползу роду" /това си е класиката на Народния съд/, Пеевски купува /разбира се чрез подставено лице - Панамски вариант, и ни дреме какво ще реши съда - чия собственост е Дунарит. Ако ще Гебрев да е кристално ясен собственик.


Ние сме на власт. ОК - на власт са, могат да си позволят всичко или почти всичко. Но този прокурор - не съзнава че е пионка, обслужващ персонал в голяма игра и ще го жертват при първи удобен случай.


Офанзивата на Филчев срещу Велчев е част от маневрите зад кадър, които трябва да извадят Конституционния съд и по-специално хората около Велчев от уравнението на избора на този прокурор - очевидно го готвят. За това на Гешев са му дали "домашно" преди да го лансират за главен прокурор - казуса Дунарит. Ако се справи става главен, ако не - отива на бунището като Роман Василев и много други.

 

Илиан Василев, Фейсбук

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 9898 |19.01.2019 Даниел Божилов за Фрог: Ако Гешев иска да е борец за справедливост, да каже цялата истина . 5| 12134 |09.01.2019 Адв. Карадалиев: Над 20 сигнала съм подал срещу Гешев и Цацаров за незаконни действия . 7| 12154 |08.01.2019 Колтуклиева за Гешев: Защо се правят, че отношенията с Русия са зловредни за България?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads