Реклама / Ads
11| 12625 |18.09.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Илиян Василев: Скучен, безидеен, изчерпан, уморен Борисов

.
Какво да кажа за човек, който след осем години на власт смята, че първата грижа на държавата е да осигури бизнес за държавните предприятия - за това казах вчера, че той още не е излязъл ментално от социализма.
 

Да повторим - първата роля на държавата е да осигури регулация, равна отдалеченост и условия за бизнес на всички агенти на пазара и частни и държавни, като вземе всички мерки държавните да не получават поръчки, стимули или непазарни предимства. Ако има някой на входа и на изхода и да играе ролята на посредник на българския ВПК това е „Кинтекс“.

 

Нещо повече, там където частния бизнес може сам да осигури пазарна достатъчност и ефективност, не е работа на държавата да създава излишна конкуренция.

 

Да, работа на държавата е да събира данъци - но само третокласник може да твърди, че държавните компании внасят повече в държавния бюджет или че са по ефективни. А това с дивидентите е просто за Оскар. Достатъчно е да сравнят базисни показателни - като възвръщаемост на активите и на инвестициите на държавата, както и да съпостави размера на приходите от дивиденти с размера на данъчните постъпления.

 

Признавам, преди години след подобни интервюта се мислех, че не е най-лошия вариант. Днес си мисля, че тъй като няма да живея с орлите, не мога повече да си позволя да търпя неговата посредственост.

 

Осем години стигат - време е за промяна. Ако ГЕРБ са достатъчно умни, ще си намерят човек да участват в промяната. Ако не - ще дойде края на ГЕРБ с всичките му 1200 общинските съветници, кметове, заместник-кметове, депутати и т.н.

 

Освен лепилото на властта и Борисопоклоничеството тази партия няма друг фундамент.

 

Източник: Фейсбук страницата на Илиян Василев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 6862 |08.09.2017 Илиян Василев: Караниколов се фокусира върху „Дунарит”, сякаш работи за Москва . 0| 4204 |08.09.2017 Стилиян Петров влиза в отбора на Христо Стоичков за сблъсъка с Барселона . 4| 6164 |07.09.2017 Илиан Василев: Политиците разрушиха КТБ, трябва да чуем Цветан Василев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads