Реклама / Ads
0| 20702 |13.04.2016 НАРОДЕН ГЛАС

Имоти за милиони дарява на гадже свидетелят срещу КТБ Бисер Лазов

.
Любимата на Бисер Албена е прегърнала крокодил в екзотична страна
Съмнително разбогателият от фалита на КТБ главен свидетел Бисер Лазов подарявал на лъбовницата си имоти за милиони. Това твърдят негови акрани, които все повече се учудват как под носа на прокуратурата и НАП Лазов върти далавери с активи на банката.
 
През декември 2015 г. основният свидетел на Прокуратурата по „фалирането на КТБ“ - Бисер Лазов и изгората му Албена Андреева изкупиха на едро недвижими имоти в най-престижните квартали на София. Не е ясен произходът на средствата им, но това не вълнува покровителите им – Прокуратура, НАП, ДАНС.До момента десетки сигнали са постъпили в Прокуратурата, Фонда за гарантиране на влоговете и НАП както срещу действията на Лазов, така и срещу бездействието на синдиците на КТБ (н), но без никакъв ефект до момента.

Бисер Лазов обича чашката...
 

На 30.12.2015 г. Албена Богомилова Андреева става горд собственик на двуетажна сграда и дворно място от над 1 дка на емблематичнатаулица „Секвоя” №13 в кв. „Бояна“, София. Купувач е фирмата „СТРЕГА” ЕООД – еднолична собственост на Андреева.„СТРЕГА” ЕООД не публикува отчетите си в търговския регистър (колко удобно!), така че произходът на средствата за закупуване на този престижен имот въобще не е ясен.

 

Няколко седмици преди това, на 04.12.2015 г., Бисер Лазов, чрез фирмата си „ИНОВЕЙШЪН ТРЕЙД” ЕАД придобива два апартамента с обща площ от 220 кв.м. на ул. „София” 14, в гр. Банкя – според последните „модно-политически” тенденции. Комплексарите винаги търсят близост до силния на деня.Последните публикувани отчети на дружеството са за 2012 г., така че и в този случай не става ясно с какви средства са заплатени имотите.

 

Имотното състояние на основния свидетел е достъпно от публични регистри. Освен тези коледни „подаръци”, същото това дружество „ИНОВЕЙШЪН ТРЕЙД“ ЕАД малко преди това си „подари” и следните имоти:

·  Офис с площ по от 114.600 кв. м., гр.София, Красно село, бл.199, ет.1;

·  Поземлени имоти с площ от 28 092 кв. м. в гр.Априлци, заедно с построените сгради върху имота;

·  Офис с площ по от 64.080 кв. м., гр.София, отново в Красно село, бл.199, ет.1.;

·  Сградата на Балканкар в ж.к. „Дървеница“.

Явно и за Лазов е валиден девизът на един негов колега-кредитен милионер от близкото минало: „Всеки ден имам рожден ден”.

 

Една от любимите мисли на Албенчето, качена о нея във Фейсбук.

 

В публичното пространство многократно излезе информация за откраднатите от Лазов активи на кредитополучатели на КТБ.  Припомняме по-големите от тях,порадиотсъствието на реакция от Прокуратурата и НАП:

·  Централатана КТБ наул. „Граф Игнатиев” №10;

·  Осеметажната сграда на „София прес” на бул. „Цариградско шосе”№113, с РЗП 8 000 кв.м.;

·  Терен в гр. Бяла, с площ 160 дка, на първа линия на морето;

·  Терен до гр. Разлог,с площ 24 дка;

·  Множество други недвижими имоти в София и в страната.

·  Цели предприятия: „ХОЛДИНГ КООП ЮГ” АД, „ГИПС” АД, „ИНФРАСТРУКТУРНА КОМПАНИЯ” АД.

 

Самата Албена Андреева в профила си във Фейсбукпублично споделя, че: „Ако искаш да се почувстваш богат, преброй нещата, които не си купил с пари.” И двамата с Лазов има да броят доста, защото едва ли са платили и лев от джоба си за всичките тези придобивки.

Идва Великден. Какви ли подаръци ще си направят по този повод?

 

Васил Димитров

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 11510 |21.10.2015 Доц. Минчо Христов: Столична община подготвя грабеж за стотици милиони . 51| 11542 |14.09.2014 Кеворкян: Сакскобургготски направи уникална сделка-короната срещу имотите . 9| 7216 |21.03.2014 Не се плащат данъци на коли и къщи, губим милиони от ДДС . 4| 5669 |01.03.2014 Кметове от ГЕРБ ще обжалват раздадените милиони на общини на БСП и ДПС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads