Реклама / Ads
21| 5522 |18.02.2015 НАРОДЕН ГЛАС

Исмаилов за Фрог: Цифрите стряскат, но взимането на дълг е правилно

.
Корман Исмаилов
Драма няма, има недостатъчен диалог и липса на обяснение в детайли между коалиционните партньори и формиращите парламентарното мнозинство групи и партии по важни теми. Оттам идват недоизяснените въпроси и неразбирането между парламентарните групи, което създава възникването на спънки и проблеми при взимането на решения то НС, заяви за Фрогнюз в парламента Корман Исмаилов от РБ.
 

Диалогът в конкретния случай с дълга трябваше да е между МФ и съответните комисии, най-вече бюджетната. Настоявам, че се налага по-интензивен диалог, особено между коалиционните партньори, добави Исмаилов. Защото, когато той е недостатъчен, ние започваме да черпим информация от различни други канали. И докато събереш информацията, докато формираш собствено мнение, а след това и на групата, минава време и процесът излишно се затруднява.

 

Моето убеждение е, че взимането на този дълг е правилно; да, цифрите звучат стряскащо, но те са дори по-големи от средносрочния период до 2017-та включително – над 9 милиарда са и с идеята и ангажимента на това управление през следващите години да свиваме бюджетния дефицит, да ограничаваме разходите, с мерките и законите, които приемаме, да подобрим бизнесклимата и инвестиционния климат, да вървим към нулев дефицит, политиката и подходът са правилни. Взимането на този дълг в момента дава повече въздух, предвидимост, спокойствие от гледна точка на финансовата и фискалната политика, разясни той.

 

А липсата на информация, вкл. и по детайлите, води до много умели спекулации, които извършва опозицията, заяви още Исмаилов. Но се надявам да изгладим диалога и комуникацията, за да може не само народните представители, но и обществото също да се информира достатъчно.

 

Ние сме обречени да живеем заедно, да си говорим, да си общуваме, да си правим живота тук, в нашата родина, по-лесен. И трябва да го правим въпреки някои политики, идеологии във времето, въпреки многото битки и дърпането на чергата към себе си. България е една от страните, не само в европейски, но и в световен контекст, в която се дебатират темите за радикалния ислямизъм, за тероризма, където и стойностен и същностен дебат по въпроси, които недотам познаваме, по проблемите на стереотипите и страховете. Това трябва да започне от политиците, но от тези, които загърбват тяснопартийните си и етнопопулистки амбиции. От това интерес имат цялата държава и регионът, заключи Исмаилов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 6025 |13.02.2015 А. Славчев за Фрог: Депутатите признаха, че 8 г. ЧСИ-тата репресират хора . 4| 6053 |11.02.2015 Я. Хайтов пред Фрог: В подслушваната система по „Червеи” има данни за всички български граждани . 35| 7146 |11.02.2015 Първо във Фрог: На Гудериан Ненчев прекръстиха военния министър . 4| 6390 |10.02.2015 Адв. Ботев за Фрог: Прокурори разглеждат картини и броят пари, а не гледат експертизи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads