Реклама / Ads
45| 19081 |17.01.2020 НАРОДЕН ГЛАС

Иван Костов: Прокурорско-олигархичният център на властта нямаше да бъде възможен, ако политиците се чувстваха честни и негузни

.
Иван Костов Източник: БГНЕС
Прокурорско-олигархичният център на властта нямаше да бъде възможен, ако политиците се чувстваха свободни, честни и негузни. Олигарх е този, който има големи икономически възможности и е в състояние да влияе на политическите решения в страната – в този смисъл олигарси са Доган, Пеевски и други от този тип, обяснява Костов.
 

Това заявява пред „Студио Банкеръ“ бившият министър председател Иван Костов.


Недобрата политика води до огромен нетен износ на български капитали, разширяване на неравенството и до изтичане на жизнените сили на нацията, смята бившият премиер.


Българската демокрация не е консолидирана, а това означава, че няма върховенство на закона. Основният проблем пред България е качеството на нейната демокрация, смята той.





Състоянието на съдебната система пречи за привличането на преки чуждестранни инвестиции, а оттам и за създаването на работни места и производства с висока добавена стойност, посочва икономистът.


Българското общество още не е узряло да възприеме сложната тъкан на демокрацията. А демокрацията е най-сложната политическа система и нейните баланси се познават слабо дори в политическите среди у нас. В момента няма енергия за излизане на улицата, авангардната част на българското общество живее все по-добре материално и няма мотивация. Средният българин не живее под наем и далеч не е толкова зле, колкото го описват европейските медии, които имат нужда от лош пример, обяснява бившият премиер.






Според него еврофондовете отиват в малка група от хора.


Зелените движения в Европа от интелектуална гледна точка са несъстоятелни и спъват технологичния прогрес. Ако набием спирачки на икономиката, с какви технологии после ще решаваме екологичните проблеми, заявява Костов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5797 |07.01.2020 Името на Иван Вазов носят нос на остров Ливингстън, театър, квартал, хижа, булеварди, читалища.... . 3| 6523 |02.01.2020 Иван Брегов: Министър Данаил Кирилов сам по себе си е предизвикателство . 36| 13916 |30.12.2019 Иван Костов: Главният прокурор ме оклеветява, опирайки се на клюка . 3| 6251 |02.12.2019 Иван Нейков за оставката на Бисер Петков: Той беше свой сред чужди

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads