Реклама / Ads
9| 6479 |14.01.2020 НАРОДЕН ГЛАС

Иво Христов към ЕК: Българите не искат страната ни да се превърне в бунище

.
Иво Христов
Евродепутатът призова Комисията за бърза намеса и предложения за контрол върху търговията с отпадъци в ЕС.
 

"Преди по-малко от месец над 800 тона отпадъци, предназначени за изгаряне в български топлоцентрали, бяха задържани от италианските власти. Последваха разследвания в италианските медии, които свързват този трафик с местната мафия."


Това заяви в свое изказване по време на първото за тази година пленарно заседание на ЕП в Страсбург Иво Христов, член на Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите.


По думите на българския евродепутат международната престъпност се възползва от свободното движение в рамките на Европейския съюз.


"Де факто пътят на търговията с боклук в Европа може да бъде и канал за търговия на наркотици и други незаконни трафици. Същевременно здравето и околната среда на българите стават жертва на отсъствието на европейски механизми за контрол", допълва Христов.


"Българските граждани, не искат страната ни да се превърне в бунище. Затова се обръщам с призив към представителите на Европейската комисия за бърза намеса в случая и предложения за контрол върху търговията на отпадъци в Европейския съюз", казва още Иво Христов.


В края на месец декември 2019 г. евродепутатът отправи и писмени въпроси към Европейската комисия - кога и какви стъпки ще бъдат предприети във връзка с качеството на въздуха в България, ще бъде ли страната ни обект на финансова санкция, ако бъде установено системно неспазване на изискванията относно качеството на атмосферния въздух, както и какво смята Комисията относно практиката да се внасят отпадъчни суровини от една държава членка в друга и има ли ЕК система за контрол и мониторинг на този процес.


.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 21422 |22.12.2019 Иво Христов: И не забравяй, Цвета, където и да си, каквато и да станеш, че Д-то винаги ти е отзадЕ! . 6| 15374 |25.11.2019 Иво Христов: Борисов мечтаеше за друга среща с Тръмп, не за ”Турски поток” . 13| 24704 |18.11.2019 Вече 150 съдии искат дисциплинарно преследване срещу Гешев . 3| 6595 |30.08.2019 Франция да откаже разследване на Атанас Чобанов, искат от ”Репортери без граници”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads