Реклама / Ads
11| 8363 |02.02.2008 НАРОДЕН ГЛАС

Из „Житие и страдание грешного Боце..."

.
Ведрото настроение от отлично и по план проведена и отразена в медиите пресконференция на г-н Параванов, зад чиито могъщи плещи откриваха своето призвание, пък и по някоя и друга банкова сметка, и цяла една кохорта верни нему до гроб хронисти, изглеждаше да е завинаги.
 

В пристъп на задоволство и християнска благотворителност към свършеното от тях, той отсече:

- Господа, стягайте куфарите! Излитаме за Мексико, веднага! Аз черпя...

polet.jpg-Мексико! Акапулко! - възторжено завикаха те и се втурнаха да събират багажа си. В тъй настъпилата еуфорична суматоха, всички някак си забравиха да уведомят дори и най-близките си за това изненадващо заминаване и тъй като всички журналисти седяха удобно в президентския Ту-134, него ден вестниците излязоха чисто бели. Неприятностите, както скромно би се изразил авторът, винаги ти се случват когато най-малко ги желаеш. В това отношение съдбата не направи изключение дори за Боце. Затова напълно разбираем беше и справедливият му гняв, че някакви си 2-3 хил. изцапани със сажди металурзи заклатили президентския му стол. "Какво нахалство само!"- ядно извика той. Точно след успешното ми представяне на пресконференцията и на хиляди километри от дома! А и домакините... и делегацията, която между впрочем мислено вече се излежаваше по безкрайните плажове на мексиканския залив, наслаждавайки се заслужено на плодовете на своя труд... Ето, в справянето с такива точно, на пръв поглед безизходни ситуации, бе получил закалка г-н Параванов по време на дългото си обучение из родните главни управления. Затова и този път той прояви хладен разум и си зададе следния въпрос: "Как може да не стигнеш там, където и без друго не искаш да отидеш? Елементарно, Уотсън - пукаш гума! Да!"

И тъй като беше прагматик по природа, веднага осмисли и ползите от такова едно скоропостижно завръщане - отново да попадне под светлините на прожектора и да блесне като медиен герой дори.

След завръщането си в София той кратко коментира: "Беше си истински сървайвър"...

Написано от Аурио

 

Текстове към снимки:

1. Новият правителствен отряд тренира групов полет над морета и океани.

2. Първият в историята правителствен екипаж обсъжда първата в историята повреда на колесник. 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 8682 |17.01.2008 Ню София - утопия, бягство или единствено спасение за кореняци-софиянци . 13| 6271 |14.01.2008 Другата България покани на посещение Другата Русия . 10| 6319 |11.01.2008 Нов 10 януари чука на вратата! . 6| 9863 |02.01.2008 Зима или атомна бомба ни удари?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads