Реклама / Ads
11| 10785 |10.08.2018 НАРОДЕН ГЛАС

Кадиев: Не лъжа, Борисов и Цветанов са били в дома на Бенчо, затова мълчат

.
Георги Кадиев
Хора като Бенчо има във всеки град и всяко село. Политиците ползват тях и те ползват политиците, категоричен е лидерът на Нормална държава. Той обяви, че не е излъгал за гостуването на Бойко Борисов и Цветан Цветанов в дома на скандално нашумелия общински съветник от Бургас Бенчо Бенчев.
 

Кадиев обясни, че въпреки че общинарят, избран с листата на БСП, отрича, десетки хора са присъствали на срещата и това е причината лидерът и вторият човек в ГЕРБ да си траят по темата.

 

Ето какво написа Кадиев в личния си фейсбук профил:

 

Както обещах, ето синтез на това какво бих казал по бТВ тази сутрин (ако разговорът не се отплеснеше в съвсем друга посока, разбира се):

 

1.Запознах се с Бенчо по време на депутатска кампания в Бургас през 2005. Не бях го виждал 13 години, допреди 5-6 месеца, когато случайно се видяхме в ресторант в Бургас, до Пантеона. Поговорихме общи неща и между другото спомена това за Борисов и Цветанов, които му гостували вкъщи, докато още са били служители на МВР. Разправял го е на половин Бургас, а сега чета в негово интервю за gramofona.com от 08 октомври 2017, че „всички президенти и премиери са били вкъщи“. Борисов е премиер от 2009 и естествено се отнася и за него. Сега Бенчо се отмята, предполагам са му казали да си мълчи. Най-нормалното е Борисов и Цветанов да отрекат или потвърдят. Нека го отрекат, нека ме нарекат лъжец, аз ще реша какво да предприема. Няма да го направят. Знаете ли защо? Защото са били там, имало е десетки други хора, охрана, гости и т.н., и никога не знаеш дали някой от тях няма да се разприказва. Затова и двамата просто ще си траят.

 

2. Този случай е поредна илюстрация на симбиозата между официална и неофициална власт. Хора като Бенчо има във всеки град и всяко село. Политиците ползват тях и те ползват политиците.

 

3. Този случай е и поредната демонстрация за това колко еднакво болни са партиите на прехода. Ползват едни и същи хора, едни и същи похвати, едно и също финансиране. Просто някои по-успешно, други – не. Само за последния месец има 3 примера за общи действия на управляващи и опозиция в ущърб на обикновените хора и малкия бизнес: приемането на закона за „редник Киро“, приемането на закона за малките бензиностанции и случая с Бенчо Бенчев.

 

4. Преди БСП бяха хванали ГЕРБ натясно с Живко Суджука и хасковските далавери, сега – обратно. И така ще си играят на пинг-понг. Кой когото хване. От което обществото като цяло нищо не печели.

 

Изводът?

Няма да имаме нормална политика и #Нормална Държава, докато няма нормално финансиране в политиката. Чисти пари, спечелени от чист бизнес, без обвързващи ангажименти. Инвестиция в общото благо на общество и държава, не в решаване на конкретния проблем на даден бизнесмен.

 

Докато не се появят такива хора, готови буквално да инвестират в общото благо, съм скептик за промяната на България. Защото сега, дали ще са ГЕРБ или БСП, или ще съм примерно аз (след като и ако съм се продал) особена разлика не виждам.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 9463 |07.08.2018 Едва ли Борисов и министрите му са декларирали всички имоти и пари?! . 25| 22754 |30.07.2018 Майките към Борисов: Намалете разходите по охрана на Доган и Пеевски . 30| 19724 |25.07.2018 Октай пред Фрог: Сидеров атакува Борисов, посредничи на задкулисието за нов политически проект . 15| 47125 |02.07.2018 Петър Добрев: Слави Трифонов детонира взрив, който ще срути Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads