Реклама / Ads
22| 13210 |27.02.2020 НАРОДЕН ГЛАС

Както обеща Борисов: „Български пощи“ заменят „Лафка“

.
Делян Пеевски
От 24:00 часа на 1 март „Български пощи“ поемат разпространението на печатните издания у нас, след като досегашният монополист на пазара – „Лафка Маркет“ АД, обяви, че прекратява дейността си след спирането на частните моментни лотарийни игри. Министърът на съобщенията Росен Желязков посочи, че тази дейност ще се дотира от бюджета, тъй като е на загуба.
 

Припомняме, че решението на премиера Бойко Борисов държавното дружество "Български пощи" да поеме разпространението на печатни издания дойде след силен натиск и международна реакция след анализ на "Репортери без граници".

В доклад на организацията бе обърнато специално внимание точно на проблемите с разпространението на печатни издания заради монопола върху тази дейност, упражняван от дружества на депутата от ДПС Делян Пеевски.

 

„На пазара няма друга компания, която да може да изпълни този ангажимент, тъй като той генерира дефицит“, обясни Желязков по време на днешното правителствено заседание. По думите му през следващите месеци ще се анализира размерът на дефицита и той ще бъде поет от бюджета. Издателите ще получат и бонус – ще им бъдат изисквани по-малки отстъпки от цената на вестниците и списанията в сравнение с тези на „Лафка“. След „анализ в реална пазарна конюнктура“ отстъпките може да бъдат преразгледани, стана ясно от думите на министъра.






Той предлага общините и „Български пощи“ да работят заедно за определянето на места за търговски обекти, които да заместят „Лафка“. Желязков обаче подчерта, че пощите разпространяват, но не продават вестници.

 

„Остава да ги продавате накрая… Да ги печатате и да ги пишете“, отбеляза премиерът Бойко Борисов. „Всяко едно печатно издание ще може да стига до сергията без посредник, въпреки че това ще ни струва дотация – ще даваме пари за тази работа, но ще осигурим на всички печатни издания равнопоставеност“, заяви още той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 9943 |18.02.2020 ”Любовната дипломация” на Борисов: Целувки, прегръдки... (СНИМКИ) . 6| 8369 |10.02.2020 Анна Заркова: Бойко не обеща ли завчера да оправи и психиатриите? . 16| 11070 |29.12.2019 Перничани до Борисов: Кракра Пернишки и финикови палми са спасението . 15| 9359 |07.07.2019 Поетът Георги Борисов: Народът ни е развален, макар да е преживял много

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads