Реклама / Ads
23| 7062 |27.05.2014 НАРОДЕН ГЛАС

Какво можем да направим за родината си?

.
Изборите за български представители в Европейския парламент отминаха. Покрай всички изненади на вота някои подчертано обособени тенденции останаха или незабелязани, или бяха коментирани твърде срамежливо.
 

Скандалът с очевадно манипулираните и платени социологически проучвания на агенциите, от които само две познаха крайният резултат, скри нещо много по-важно. ГЕРБ спечели изборите, но ДПС, заедно с присъдружната барекова коалиция, извади резултат, с който на практика се нареди плътно до победителя - 30% срещу 28%. Силните резултати на дъщерната партия на движението в регионите, традиционни крепости на Доган, показаха че преливането на гласове, случило се през 2009 г. (когато ДПС стана донор на НДСВ), не е било изолиран прецедент.

 

На следващо място анализът на изборните резултати на ДПС показва една много плашеща тенденция. Партията спечели вота в почти половината от българските села и взе гласовете на една трета от хората межзу 18 и 30 години. С оглед на неумолимите демографски тенденции перспективата е видима - в обозримо бъдеще, както казваше Касим Дал, ДПС ще управлява само.

 

Националистическите партии се провалиха. И това е друг парадокс, макар и очакван. На фона на общия възход на националните сили в цяла Европа, нашите се издъниха. Което беше закономерен завършек на едногодишният им флирт с ДПС и други олигархични структури. В новия европарламент български патриоти няма да има.

София остана единственото място в България, където има най-малко купен или контролиран вот и съответно най-много свободни българи. Което обяснява ниските резултати на БСП, ДПС и барековата коалиция. Но, както е добре известно, София не е България. С което още повече се очерта разделителната линия между столицата и остналата част на страната. А тази линия заплашва все повече да се превърне в разлом.

 

Какво правим ние?

 

Изборите идват и си отиват, но деградацията на България продължава. В последните 2 седмици проведохме няколко срещи в големи български градове - София, Варна, Пловдив и т.н. На тях запознах близки свои съратници с идеите си за патриотична политическа организация и обсъдихме с какво можем да се противопоставим на упадъка в държавата ни. За да бъдат срещите продуктивни бяха в ограничен формат, като тепърва ще организираме по-големи събирания. На 15 юни ще се съберем в Плиска. Няма по-подходящо място за ново начало от старата столица. България започва от Плиска, да се надяваме, че ще продължи също от там.

 

Костадин Костадинов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 7062 |04.10.2013 Какво да правят с ромите? . 44| 19709 |17.07.2013 Какво чакаш? Мамка ти...* . 13| 6970 |24.05.2011 Ако нямаме култура, за какво воюваме? . 1| 5853 |05.10.2007 Какво е това „пешеходец”? Въпроси за (не)умните българи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads