Реклама / Ads
0| 7713 |01.07.2016 НАРОДЕН ГЛАС

Кънев: 90% от депутатите трябва да се разследват по антикорупционния закон

.
Хората, които трябва да бъдат разследвани по антикорупционния закон 90% са в парламента. Голямата ни тревога е, че този закон ще бъде ”окастрен” между първо и второ четене. Това каза лидерът на ДСБ и депутат от РБ Радан Кънев в коменатар за приетия в четврътък от Народното събрание антикорупционен закон.
 
Преработеният проект беше подкрепен от 130 депутати, 28 бяха "против", а 13 гласуваха "въздържал се". Подкрепата си за закона дадоха ГЕРБ, ДПС, "Реформаторски блок", "Патриотичния фронт" и БДЦ.  

По думите на Кънев законът за антикорупцията е бил подкрепен от ПФ "с грозна политическа сделка, те го изтъргуваха за ограничаване на правата българите в чужбина". Според него приетият вчера закон е по-слаб от миналогодишния - "той предвиждаше едноличен орган, председателят да бъде лично отгооврен както за резутлатите, така и за злоупотребите, а отдолу да има борд, а не политическо тяло; предвиждаше се този председател да се назначава от президента, а не както сега от Народното събрание".

Лидерът на ДСБ допълни, че доверието в парламента да прави избор без партийна договорка е много слабо. "Опитът ни с КЗК от преди два дни показва, че подбора в България става чрез партийна и корпоративна зависимост", каза още той.

"Има проблем какво ще му се случи между първо и второ четене", коментира реформаторът и даде пример с Конституцията, чиито проект за изменения подписан от партиите е бил почти напълно променен.

"Внасят се показни закони, между двете четения става голямата сеч и накрая излиза бокулук, както се случи с Конституцията. Тогава ГЕРБ, ДПС и ПФ направиха промените. Голямата ни тревога е, че и антикорупционния закон ще бъде окастрен", каза още Кънев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6118 |30.06.2016 Антони Тренчев: Трябва ни кръстоносен поход срещу корупцията . 0| 4293 |29.06.2016 Станишев: Великобритания трябва да стартира процедурата по излизане от ЕС най-скоро . 2| 4503 |27.06.2016 Плевнелиев: Разводът трябва да стане по демократичен начин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads