Реклама / Ads
5| 9710 |29.11.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Капацитетът Лазаров да поеме охрана на Пеевски, стига последния да не го е шубе

.
Светлозар Лазаров
По всичко личи, че бившият главен секретар на МВР Светлозар Лазаров не изпитва и грам вина за трагедията в Лясковец, при която загина баретата от СОБТ Емил Шарков, а други негови колеги бяха ранени. Нищо, че лично я ръководеше, в качеството си на координатор между службите, както впрочем повелява законът.
 

Лазаров цъфна в една от телевизиите тази сутрин, за да коментира темата с кървавото писмо на баретите и техните проблеми. С видимо раздразнение подмина въпросът за интервюто на Фрог нюз с командос, съгласил се да разкрие отчасти за потайностите във Врана. „Няма да коментирам анонимници”, рече той, видимо притеснен от скандалните разкрития. Колко изгодно е за Лазаров да се прави на ощипан, гаче ли не знае, че по закон „баретите са хора без лица и имена”. Бившият главсек, извисил се на политическата сцена до координатор на „Атака”, неловко избяга и от въпроса защо за шеф на СОБТ навремето е препоръчал точно Георги Гайков, срещу когото има открито недоволство от подчинените му. Опита да се измъкне и от поредно питане за „ювелирната” акция в Лясковец, където той и Гайков се готвеха да оберат лаврите на герои в мирно време. За това премина в атака, като  попита водещите дали са чели мотивите на съда по делото.  Вероятно за да подчертае, че според Темида само един е виновен за убийството на командоса.

 

Лоша атестация ще е за политическите пиари на Светлозар Лазаров, ако са го подхлъзнали, че е бил убедителен и са го харесали. Хубаво би било да му препоръчат в такива моменти, да не налива в огъня масло, сиреч да се "потопи".  По ирония на съдбата, докато Лазаров се плюнчеше на екрана по темата с недоволството на баретите, майката на Шарков-Ваня Рибчева получи честитка от военното ведомство да напусне до седмица ведомственото жилище. Почернената жена не скри пред екипа ни, че е объркана и не знае накъде да поеме. „Бях приятел с убития полицай”, изплака  Лазаров, часове след смъртта на Шарков. Ако тогава е бил искрен, сега ще се погрижи ли за Ваня, най-логично да попитаме! Ще отиде ли на гроба на командоса, за да му разкаже какви ги върши държавата, за която загина и как  се гаврят с майка му?! Още преди време Рибчева призна: „Личният приятел на Емо след погребението не е идвал нито веднъж, на никой от помените, на задушниците, а се пише голям приятел. Той е достигнал до там не заради професионалните си качества, а защото някой го е сложил”.

 

Медийните писания, че Светлозар Лазаров е трупал опит и познания като  гард  за подземен бос, не са отречени до днес. Много често по телевизиите развива теории и концепции за опазване на границата, за проблема с бежанците, за битовата престъпност, за международното положение и за  какво ли още не. Чудно е, защо след като е такъв  капацитет,  все още не са му поверили охраната на най-пазените мъже в държавата- Ахмед Доган и Делян Пеевски. Стига само  тях да не ги е шубе.   

 

Мириам Саркисян, Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5698 |15.08.2017 Акциите на Валери Симеонов в Слънчев бряг: Мъж с охрана срещу мъже с охрана . 17| 22105 |26.04.2017 Д-р Гълъбова: Охраната на хрантутниците политици е по-голям приоритет от здравето на хората . 5| 5694 |06.03.2015 Ченгета пред Фрог: Оставката на Лазаров е изстрадана, не можем да й се зарадваме

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads