Реклама / Ads
0| 5345 |27.02.2020 НАРОДЕН ГЛАС

Каракачанов за отношенията с ГЕРБ: Ластикът наистина е опънат

.
Голямо напрежение няма, но напрежение има. Такъв коментар направи във Варна министърът на отбраната Красимир Каракачанов по повод коалиционните взаимоотношения и възникналото напрежение между ВМРО и ГЕРБ. Той отново подчерта, че така не може да продължава.
 

"Ластикът наистина е опънат. Аз не искам да го късам, но той си искам своя фаза на крайно опъване и след това изплющява нанякъде", заяви Каракачанов, цитиран от БНР.


Той отправи забележка, че през последната година като вицепремиер по сигурността научава за акциите на МВР от телевизиите и от вестниците. По негови думи това не било нормално.


Каракачанов заяви, че на последния коалиционен съвет е поставил въпроси, вкарани в програмата по искане на Обедините патриоти, които обаче но не се движели. Такъв бил случаят с минималните пенсии от 300 лв., военното обучение в училище, доброволната военна служба.


"Всичко това като проекти сме го вкарали. Заради несъгласувана финансова рамка топката се тупа втора година", негодува той.


По негови думи ставало въпрос за неща, които касаят малко средства, но са важни за обществото.


Понеже коалиционните партньори са коректни, не вдигат шум, нещата не се случват, обобщи той и добави, че той самият не се е женил за министерския пост.


Или ще вършим някаква работа, или няма смисъл, категоричен бе Каракачанов.


Припомняме, преди дни лидерът на ВМРО заяви, че не може да се продължава с практиката при възникване на каквото и да било обществено напрежение да се удря някой от коалиционните партньори. Повод за изказването му беше напрежението в коалицията след ареста на шефката на Басейнова дирекция-Пловдив и задържането в началото на годината на екоминистъра Нено Димов.


Нас ни търсят само за работа, а като трябва да си измият ръцете, коалиционните партньори са виновни, ядоса се Каракачанов.


От своя страна председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова обясни, че отношенията в коалицията са динамични и проблемите се решават в движение.


Коментар направи и воеводата Юлиан Ангелов, който заяви, че патриотите искат промяна на отношенията в коалицията, но остават във властта.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 18975 |05.02.2020 Адв. Рангелов пред Фрог: Жалко е, ако чрез Миталов, две велики сили си уреждат отношенията . 2| 7320 |23.01.2020 Цацаров: Поправка във военния закон на Каракачанов крие корупционен риск . 13| 13224 |25.09.2019 Фрогоко: Защо Каракачанов пусна обществена поръчка за самолетчета, отречена от 8 министри на отбраната? . 30| 19322 |29.04.2019 Журналистка за раздаваните козунаци от ГЕРБ: Пфу, ще повърна!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads