Реклама / Ads
42| 5256 |30.12.2015 НАРОДЕН ГЛАС

Каракачанов: Турция нахално се меси във вътрешните работи на България

.
Красимир Каракачанов
Турция много нахално се меси във вътрешните работи на България. Това каза зам-председателят на НС и съпредседател на ПФ Красимир Каракачанов. „Проблемът е, че българските правителства мълчаха и си затваряха очите. Това, което правеше Реджеп Ердоган като министър-председател, а сега и Давутоглу е прокарването на турската неоескпанзивна политика, която жертва станаха Сирия и Ирак”, допълни той.
 
По думите му жертва на тази политика са и кюрдите, които турското правителство избива като кучета. „България, Гърция, Македония и целият Балкански полуостров са обект на турската експанзия. Тя се изразява в безцеремонна външна политика по отношение на тези държави, второ финансиране на всякакви организации, които обслужват ислямски или турски интереси. Към момента претенциите са само юридически”, обяснява още Каракачанов пред "Фокус".

Той коментира, че поведението на България във връзка с намесата на Турция във вътрешната политика на страната е като на държава без собствено достойнство и воля да защитава интересите си.

„България след случките, които наблюдавахме в ДПС, след факта, че турските генерални консули в Бургас и Пловдив, а и турският посланик в София се опитват да се наместват в политическите дела на България тези хора трябва да бъдат обявени за „персона нон грата”, за да научи турското правителство урок, че България не е страна, с която те могат да правят, каквото си искат без да се съобразяват със законите и с интересите на България”, допълни той.

Зам.-председателят на НС каза, че не може да каже, докога ще продължи роенето в ДПС. „Фактът, че групата на Лютви Местан и групата негови съмишленици на Давотуглу ще тръгнат да правят собствена партия. Това е повече от ясно. Друг е въпросът доколко българското общество ще е търпимо към тази „пета колона” в България, която ще обслужва интереси на друга държава”, допълни Красимир Каракачанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 7493 |27.11.2015 Йордан Божилов: Конфликтът между Русия и Турция – заплаха за нашата сигурност . 4| 5127 |25.11.2015 Турция и руският Су-24: какво да очакваме сега? . 11| 10600 |28.09.2015 Чудо! Открихме паметник на Вселенския патриарх приживе в Турция . 33| 6737 |19.08.2015 Каракачанов: Шефът на БНР прави плонж пред ДПС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads