Реклама / Ads
12| 9742 |04.01.2018 НАРОДЕН ГЛАС

Карлос Контрера за Фрог: Заради Конвенцията може да изстине мястото на министър Захариева

.
Карлос Контрера
Захариева настъпи една мина с Истанбулската конвенция. Мината ще гръмне, но ще гръмне в ГЕРБ. Може да изстине мястото на Захариева като външен министър. Какво ще я правят Захариева, си е отговорност на ГЕРБ. А това, че България председателства Съвета на ЕС, не означава, че не трябва да има оставки. Това заяви Карлос Контрера от ВМРО за Фрог.
 
Захариева не е поднесла тази Конвенция пред Коалиционния съвет, а тези въпроси трябва да се обсъждат първо в него и след това се внася в МС. Аз съм далеч от мисълта, че премиерът Борисов одобрява тези точки на тази Конвенция. За мен беше недопустимо и изказването на Захариева след МС, когато тя обясняваше, че е убедила патриотите, като само митути преди това двамата вицепремиери от ОП и министрите са гласували против. Имаме тези факти на масата и е редно тя да даде обяснение. Ако те не са задоволителни, премиерът трябва да реши, какво ще я прави. Тя е министър от квотата на ГЕРБ. Дали ще и покаже жълти картони, дали ще и обясни, как се работи в коалиционен формат, каза още той.

Освен това с тези свои действия тя прехвърли отговорността изцяло върху премиера Борисов, видяхте какви са коментарите в медиите и социалните мрежи. На мен ми е любопитна и позицията на шефа на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. От неговото публично поведение до момента се вижда, че също не подкрепя такива документи, обясни общинският съветник.

За мен Захариева допусна доста грешки и най-логично би било да си понесе отговорността за тази Конвенция и този въпрос да не се повдига повече. А някой министерски пост може и да овакантее, смята той.

Контрера коментира конкретно и тезите на самата Конвенция: Вицепремиерът Захариева си позволи брутално да излъже. Тази конвенция не се занимава с насилието, а прокарва други идеи, които подготвя българското общество да признае третия пол.

Има два пола на този свят, заяви Контрера. С това, че Захариева пробута Конвенцията в МС Захариева не помага нито на МС, нито на лидера си Борисов. Тя е подвела премиера, допълни той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 11661 |04.01.2018 Само във Фрог: МВР кърши ръце за шесторното убийство в Нови Искър, прозира мафиотско прочистване . 5| 4945 |04.01.2018 Порожанов: Храните няма да поскъпват заради тока . 0| 4594 |03.01.2018 Проф. Славчева от БАН за Фрог: Меморандумът още не е подписан, заплаха има

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads