Реклама / Ads
20| 6008 |04.10.2014 НАРОДЕН ГЛАС

Каролев с пътеводител за розово бъдеще

.
Владимир Каролев
Днес е ден за размисъл и всякакво агитиране за партии е недопустимо. Затова без да споменавам партии, съставих този пътеводител, който ще ви даде основните насоки как на предстоящото преброяване на неособено големите късове хартия да си изберете същите политици и да не промените нищо, така че да можете да продължите да се чувствате зле. В крайна сметка, това е единственият начин да си осигурите необезпокоявано обмисляне дали грешката на човечеството е слизането от дърветата или излизането от океаните и с това да се успокоявате, че не сте виновни, написа във Фейсбук Владимир Каролев.
 

Някъде далече в неотбелязания на картата затънтен и рядко посещаван край на западния спирален клон на Галактиката се намира едно дребно, с нищо незабележително жълто слънце. Около това слънце, на разстояние приблизително деветдесет и два милиона мили, обикаля една съвсем незначителна, малка синьо-зелена планета, чиито обитатели – произлезли от маймуната форми на живот – са така изумително изостанали, че все още смятат електронните часовници за доста хитроумно изобретение. На тази планета, там, където се срещат три континента, тоест, по средата на нищото, имаше една миниатюрна държава, на име България.

Тази държава има – или по-точно имаше – един проблем: почти всички хора, живеещи на нея, през по-голямата част от живота си се чувстваха нещастни. Много бяха предложенията за решаването на този проблем, но повечето се отнасяха до движението на едни неособено големи късове хартия веднъж на 4 години (а от време на време о по често), чрез които хората в държавата определяха кои политици да ги крадат. Понеже неразбираемо защо те обикновено си гласуваха за политици, които бяха бедни докато станат депутати и после забогатяваха от спестени закуски.  И така, проблемът си оставаше нерешен – много хора се чувстваха зле, а повечето от тях – отвратително, включително и онези с електронните часовници. Много изказваха мнението, че поначало човечеството е допуснало голяма грешка, като е слязло от дърветата. А някои твърдяха, че дори и крачката към дърветата е била погрешна и че изобщо не е трябвало да напускат океаните.

Този пътеводител ще ви даде основните насоки как на предстоящото преброяване на неособено големите късове хартия да си изберете същите политици и да не промените нищо, така че да можете да продължите да се чувствате зле. В крайна сметка, това е единственият начин да си осигурите необезпокоявано обмисляне дали грешката на човечеството е слизането от дърветата или излизането от океаните и с това да се успокоявате, че не сте виновни, че продължават да ви крадат.*


[1] Държавното си е хубаво, ама правилните хора да са на власт

Задължително е да повярвате, че властта на политиците над живота ви е жизненоважна за вашето съществуване. Това, че нещата не се получават, е просто плод на вашия грешен избор. Ако направите правилния избор, ще заживеете в красивия идеал на комунизма и така ще цъфнете, че чак ще вържете. Няма нужда да се притеснявате, че тоя идеал все не идва в България от има-няма вече един век, а в опитите да се създаде в световен мащаб са измрели над 100 милиона души. Ей, този път вече е сигурно, че ще си изберем правилните хора и комунизмът ще проработи.

 

[2] Данъците са ниски

Също толкова важно е да вярвате, че данъците в България са ниски и държавната власт няма пари. Данък доход е само 10%, докато на Запад бил по 50%, нали така? В никакъв случай недейте да се сещате, че освен данък доход, в България имате и ДДС, мита, акцизи, местни данъци, данък дивидент, данък върху труда, наречен за благозвучие „осигуровки”, данък сгради и още една камара такси за задължителни и „препоръчителни“ обществени услуги, които хранят бюджета и хрантутят политици. Също така недейте да отваряте статистиките, в които пише, че държавната власт първо прибира през данъчната система, а после преразпределя както тя си реши над 40% от това, което обществото произвежда цяла година. И не забравяйте данък „време” – че трябва да висите с часове на опашки пред държавни и общински служби вместо по интернет да подадете някакъв документ и също по интернет за ден-два да получите отговора (ако има нужда от отговор).


[3] Държавата няма пари и е пред фалит

Както споменахме, държавната власт изсмуква през данъчната система над 40% от това, което изработваме и след това разпилява всяка годиna стотици милиони и дори милиарди по неефективен начин, в нереформирани сектори, а често и в откровени корупционни схеми. Важно е да вярвате, че въпреки всичко това, държавната власт не разполага с много пари и трябва да се съгласите с всяко предложение да й дадете още от вашия джоб.


 [4] Държавните фирми ще проработят, ама правилните хора да са на власт

Това е пряко следствие от [1]. Един от основните ключове към избора, който ще ви осигури 4 години нещастие, е да продължите да вярвате, че държавните фирми (като предвестници на красивия комунистически идеал) ще проработят и ще станем велика индустриална мощ като едно време. Ама този път реално ще надминем САЩ по производството на дюли, неработещи радиостанции с ексцентричен дизайн и електрокари (предният път ни оставаше само една петилетка, когато ЦРУ дойде и ни разтури комунизма). Нищо, че ако се огледате около вас няма нито една стока, произведена от българска държавна фирма, вие продължавайте да вярвате, че именно в тях е ключът към забогатяването на нацията. Нищо и че 45+25 години държавните фирми са доказали колко са неефективни, че и една хиперинфлация спретнаха до голяма степен през тях, само да изберете правилните хора и те ще почнат да работят на милиардни печалби. От там ще има за пенсии, безплатно училище и университет, безплатна почивка на бунгало в Кранево, безплатен таблет, че даже и безплатна ракия. На всичкото отгоре, ще можете да се уредите и да работите в такава държавна фирма – хем няма да работите, хем и вие ще крадете, хем не могат да ви уволнят, хем и правилните хора ще я изкарат на печалба. Звучи логично, нали?

Горното се отнася в особено голяма степен за БДЖ, Топлофикация София, НЕК, държавните военни заводи, водоснабдителните дружества и златодобива. И затова те в никакъв случай не трябва да се приватизират и концесионират, а тези, които са частни, бързо да се национализират.


[4.1] БДЖ

Ако случайно работите за повече от минималната заплата, вие сте един от хората, които всяка година плаща над 300 милиона субсидия за железопътния сектор в България (основно БДЖ). Голяма част от тази субсидия се разпилява, точи и краде всяка година. Но не губете надежда, само да изберете правилните хора и вече няма да е така, нищо, че винаги е било така. Пък и да дадеш 300 милиона на година, за да може едни хора да не работят, други хора да крадат, трети хора да са тарикати и да се возят без пари, а четвърти хора да пълнят партийни каси и офшорни сметки, си е социална функция на ЖП транспорта и стратегически ход за националната сигурност. Ей, на това, последното, е много важно да повярвате, за да не се промени нищо и БДЖ със сигурност да не се приватизира.


[4.2] Топлофикация София

Ако пък сте от София, много е важно да вярвате, че Топлофикация София може да се оздрави без приватизация или концесиониране. Нищо, че нейният дълг вече е повече от приходите, но само да изберете правилните хора и изведнъж всичко ще се оправи. Ако пък някой ви каже, че частната Топлофикация Варна се справя чудесно, има много по-висока събираемост на сметки от тази в София, няма почти никакви дългове, че огромната част от клиентите й са доволни от нея, да знаете, че лъже. В никакъв случай да не му вярвате. Също не се ядосвайте, че Топлофикация София направи от една камара чиновници – милионери. Те са крадци, а вие сега като направите правилния избор, вече в нея няма да има крадци. Не е зле от време на време да вярвате и че Топлофикация София ще цъфне като стане общинска или държавна, нищо че винаги си е била такава.


 [4.3] НЕК и ЕРП-тата

 НЕК трябва да се спасява на всяка цена, нищо, че е от няколко годни е пред фалит. А трябва да се спасява, защото…. абе, не си задавайте този въпрос – опасно е. Засега вярвайте, че е задължително да се спаси. НЕК не е виновен за колабиралата енергетика, нищо, че по-голямата част от сметката ви за ток отива в него. Въпреки че в частните ЕРП-та остава едва няколко процента от сметката (под 15%), важното е да обвините тях, винаги да ходите на протестите пред тях и по възможност да хвърляте яйца. Ако ли пък нямате яйца, гледайте страшно, загърнат в националното знаме и тъпчете с крак в ритъма на възрожденската песен, гърмяща от уредбата, монтирана на патриотично боядисания джип, който е купен с държавна субсидия, тоест от данъците на работещите. В крайна сметка, ЕРП-тата не само са частни, а от време на време дори имат и печалба, пък НЕК е държавен и винаги е на загуба. Нали няма как скъпият ток да е, заради този, който е на загуба? Също е много важно да вярвате, че токът е скъп и да не влизате в Евростат, където ще видите, че е най-евтин в Европа. Това е лъжа. Ако не на ЦРУ, то 100% на Сорос.


[4.5] Златодобивът

България е държавата с най-златното злато. Професор Гергелчев (който само изглежда като луд, ама иначе не е луд) е изчислил, че българската златна руда е най-златната руда и е с 87.987654321% съдържание на чисто злато. Даже е консултирал няколко ракиени политици и националисти къде е златото и то се оказало навсякъде. Та сега само трябва да изгоним лошите канадци от Дънди, които го изсмукват и пращат в Канада. Тия са много корумпирани канадци и даже са подкупили всички министри на икономиката да държат на сайта на министерството лъжата, че България имала по-малко златоносни руди, отколкото Австралия изнася само за една година. Туй не е вярно, вие вярвайте на професор Гергелчев. И му дайте на него и политиците едни 100-200 милиона да си направят държавна фирма и да вадят кюлчета злато от земята.


[5] Лихвите

Важно е да продължите да бъдете твърдо убедени, че политиците трябва да свалят лихвите по кредитите и да вдигнат тези по депозитите със закон. Нищо че през 2007-2008 държавите, които правеха първото по отношение на ипотечния пазар си забъркаха огромна финансова криза, в която им фалираха банките, а в тези, които не го правиха, проблеми от това естество нямаше. И това се повтаря периодично през няколко десетилетия. Вие продължавайте да си вярвате, че е чудесна идея политиците да управляват лихвите. И не обръщайте внимание, че последният опит това да се прави в България със законът за потребителския кредит на Георги Кадиев се провали по страховит начин, стоварвайки още повече главоболия с дребен шрифт и допълнителни клаузи на главата на потребителите и разширявайки бизнеса на най-неетичните компании, лихварите и заложните къщи. Този път ще изберете най-накрая правилните хора и те ще ги нагласят правилно тези пусти лихви.


[6] Природата

Българската природа се съсипва от лошите частници, нищо че сме с най-голям процент на държавна и общинска собственост на гори в цяла Европа, а плажовете са държавни по Конституция. Българските депутати и министри, на повечето от които надали бихте оставили да ви пазят дори чадъра, докато сте в тоалетната, трябва да получат повече власт върху природата, за да я опазят. Ако някой ви каже, че най-зелените държави в света са именно тези с най-много и най-добре защитена частна собственост на природните ресурси – да не му вярвате, както и на официалните данни, които го потвърждават – те са част от международния заговор срещу България (виж следващата точка). Изключително важно е под предлога на всякакви псевдо-зелени клаузи да подкрепяте, без особено да се замисляте, всеки политически произвол над чужда частна собственост. Те политиците ще ограбят само чуждата собственост, за вашата няма да дойдат после. Бъдете сигурни. А когато дойдат да знаете, че ще е случайно.


[7] Чужденците са виновни

Всеобщо известен факт е, че чужденците са виновни за всички несгоди на иначе гениалния, трудолюбив и гостоприемен български народ. Американски, руски, израелски, китайски и всякакви други заговори срещу българското кисело мляко, ядрени реактори, национален отбор по футбол, енергоразпределение и търговия на дребно са причината да не се превърнем в Швейцария на Балканите. Всичко ще се оправи като се оградим с телена ограда отвсякъде, минираме черноморието и изгоним всички посланици.


[8] Социалната политика

Златното правило тук е, че винаги щом чуете как някой ще провежда социална политика, тоест, ще взима от едни и ще дава на други, веднага и без да мислите, да повярвате, че вие ще сте в групата на тия, които ще взимат. Майки, пенсионери, инвалиди, бедни, роми – ще бъдете всичко накуп и вие ще облажите от социалната политика. Не обръщайте внимание, че през последните години повечето сте се оказвали от страната на даващите и сте плащали сериозни суми през данъците си, които са отивали в ромските гета, фалшиви инвалидни пенсии, мързеливи многодетни майки от малцинствата, безполезни програми за преквалификации и всякакви други социални бандитлъци.


[9] Здравеопазване и образование

Там всичко е наред, нищо че всяка година бюджетите се увеличават все повече и промените са не особено видими и значими. Държавните монополи в тези две сфери няма нужда да ви притесняват, сега като изберете правилните хора те ще намерят едни невероятно благородни лекари и учители, които за без пари ще работят максимално ефективно и всичко ще се оправи.

И така, размислете добре в деня за размисъл…може би пък е време да помислите много внимателни като пускате неособено големия къс хартия. И всичко написано по-горе да се промени. Или пък не? Изборът е ваш.

 

*Уводът е адаптиран от книгата Пътеводителя на галактическия стопаджия на Дъглас Адамс.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 7224 |04.10.2014 Опашки за ТЕЛК - комисиите задръстени с досиета . 7| 6103 |03.10.2014 Отец Никанор пред Фрог: Живеем в паралелен свят, започват катастрофи . 7| 5706 |02.10.2014 Фрог научи: Партийни функционери готвят капан на купувачите на гласове . 12| 7605 |01.10.2014 Местни хора: На мястото на гръмналата фабрика зее кратер

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads