Реклама / Ads
24| 34066 |16.01.2018 НАРОДЕН ГЛАС

Фрог сезира главния прокурор за скандално обаждане на бившия шеф на ГДБОП Станимир Флоров

.
Станимир Флоров
Фрог нюз сезира главния прокурор за скандално обаждане на бившия шеф на ГДБОП Станимир Флоров. След участието на главния редактор на медията Катя Илиева в „Шоуто на Слави“ на 10 януари т. г., той позвъни на мобилния й телефон и отправи куп грозни намеци и реплики, които могат да бъдат възприети като скрити заплахи.
 

Ето само някои от тях: "Некой ако ти заведе едно делце, ще си кажеш източниците, за да отървеш кожляка", „Какво си била ти, бе? Откъде? Говорител си била на ГДБОП и си била пресаташе. Откъде да знаеш такава оперативна информация ти, бе? Питам те само.

 

Откъде я знаеш тая информация? Ми аз ако бях един човек, който съм разследващ, щях да те извикам да те попитам: Ти откъде ги знаеш тея неща, бе“, „Писнало ми е от такива като тебе, дето говорят глупости“, „Ако някой те извика, ще дадеш информация, иначе ще дадеш някой лев“. В яростта си Флоров каза, че всичко в тази държава е пари. Възмути се от разкритията на Катя Илиева: Какво от това, като кажеш истината! Многократно журналистката го пита къде според него не е била права, но Флоров, макар, че я упреква, не дава никакъв отговор.

 

Неволен свидетел на безпрецедентния телефонен разговор  стана и директорът на „Биволъ“ Асен Йорданов, който пусна малка част от записа.

 

Припомняме ви, че по време на предаването журналистката разказа за натискът, който се упражнява върху хората, разкрили групата за мокри поръчки „Килърите“. Обясни, че у нас политиката, бизнесът и криминалният свят са свързани в обща спойка и това ясно проличало по време на мегапроцеса. Тя допълни, че в натискът активно са се включили и пеевските медии.  Катя Илиева се възмути, че никой в България не може да защити прокурорите, полицаите и свидетелите, ангажирани с делото„Килърите“, които получиха доживотни присъди без право на замяна. Тя разкри подробности и за единствената си среща с убития наскоро бизнесмен Петър Христов, според когото у нас бизнес не може да се прави без благословията на корпулентния бизнесмен и депутат от ДПС Делян Пеевски.  За Христов се твърди, че е бил в особено близки отношения както с Флоров, така и с зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов. 

 

Фрогнюз и Катя Илиева никога не са отричали приноса на бившия директор на ГДБОП Станимир Флоров в разкриването на поредица от тежки престъпления. Въпреки това медията остро осъжда подобно недопустимо поведение, зад което ясно прозира опит да се окаже натиск върху свободата на словото. По неофициална информация в момента Флоров се изявява като съветник по въпросите на сигурността на Цветан Цветанов. Двамата са кумове. Твърди се, че Флоров има кабинет в централата на ГЕРБ.


Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 30063 |12.01.2018 Фрогоко: Армията настръхна от решение на Борисов за заплати на ”братовчедите” . 2| 6414 |09.01.2018 Д-р Гълъбова за Фрог: Политиците носят вина за увеличаването на психопатите . 7| 31540 |08.01.2018 Адв. Симеонов пред Фрог: Бизнесменът Петър Христов е убит заради обществени поръчки . 2| 6562 |06.01.2018 Фрогоко: Някои нови евроатлантически ценности – принос за укрепване на русофилското влияние в България?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads