Реклама / Ads
2| 5751 |07.09.2014 НАРОДЕН ГЛАС

Кметицата на Ново Паничарево: Трябват ни храна, вода и топли дрехи

.
Архив
Има най-голяма нужда от хранителни продукти, минерална вода и топли дрехи за хората. Това заяви кметът на село Ново Паничарево Яна Жекова. Тя допълни, че кметът на община Приморско е осигурил одеала, но това не е достатъчно.
 

БЧК са се отзовали първи при бедстващите хора, още вчера, каза още Жекова. Те са донесли много пакети. Политическа партия е донесла 300 пакета със сандвичи, топла храна, минерални води и т.н. Те са раздадени във всяка една къща поотделно. В кметството е създадена организация за дарения. Хора са дарили парични средства за най-пострадалите семейства, чиито къщи са в непосредствена близост до моста на главния път, който е разрушен. При тези семействата цялата покъщнина е изнесена, не става за нищо, каза още Жекова пред Фокус. Тя допълни, че няма нужда от още доброволци, които да се включат във възстановяването на щетите. Помагат хора от Горското стопанство, местните жители.

 

Междувременно кметът на Община Приморско Димитър Германов обяви, че около 40 души с техника работят по отстраняването на щетите в селото. По неговите думи обстановката в момента е спокойна и се работи по отстраняването на пораженията от силните валежи.

 

Ново Паничарево е най-пострадалото място в общината. Там наводнените къщи бяха над 60, има нарушена инфраструктура. В селото е локализирана най-голямата сила на общината, работи се най-много, увери Германов. Той бе категоричен, че общината ще иска финансова помощ от държавата за възстановяването на нарушената от дъждовете пътна инфраструктура. „Държавата има ангажименти към общините чрез Фонда за подпомагане и развитие, така че ние ще искаме помощ, както поискахме при предното бедствие, въпреки че до този момент не сме получили нищо”, заяви кметът Германов.

 

„Ние нямаме финансовия потенциал да се справим с тези поражения, тук е ролята на държавата. Комисии, назначени с моя заповед, вече правят анализ на щетите”, каза още той. Има частично засегнати домове в Ясна поляна, а инфраструктурни обекти – на цялата територията на общината, допълни кметът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5328 |06.06.2014 Моми и ергени отново на сгледа във Велинград . 8| 8307 |21.11.2013 Пенсионерите искат ново преизчисляване на пенсиите . 17| 7526 |15.11.2011 Старите чепици на новото мислене . 45| 8318 |20.02.2009 Пиар акция прави В. Путин почетен доктор в Търново

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads