Реклама / Ads
9| 14624 |16.12.2008 НАРОДЕН ГЛАС

Кой изяде Хензел и Гретел?

.
В "Хензел и Гретел" лошата вещица искаше да изпече момченцето на фурна и да си го хапне. Детски хорор, нали. Но написан красиво, всички сме хълцали, вживявайки се в тази история на братчето и сестричето.
 

Приказката обаче завършва с хепи енд.

Не така стоят нещата у нас.

Злата вещица - известна като Преход, изяжда българската младеж ден след ден, сякаш плащаме данък за огромни грехове. Рицарите политици обаче гепиха златната ябълка и заебаха битката с ламята, вещиците и лошите чудовища въобще. Чат-пат отиват в гората и гръмват някой вълк извън сезона, като по този начин нарушават популацията на зайците, например.

Най-големият сред големите рицари, този, който не бе на „кръглата маса", но се облажи най-много от нея - Георги Първанов вчера призова в Студентски град да влезе жандармерия. Каза още, че там има над 130 заведения - барове, стрийп клубове, дискотеки, казина, кръчми (нещо известно от години). Да минат на строг контрол, - призова държавният глава.

Негови сподвижници подхванаха рефрена, усетили подходящ момент за изява и запяха в един глас: „Контрол и полицейски мерки, да върнем града на студентите, съпричастни сме със студентските искания!"

Колко мило, колко трогателно. След смъртта на Стоян Балтов, убит по най-варварски начин, политическите глави заработиха на режим "ПР до дупка"...

hansel-and-gretel-posters.jpg

Господа, след като изядохте Хензел и Гретел, сетивата ви дават заето. Не става дума за военен режим, за извънредно положение или тотална мобилизация. Вие май усетихте, че властта може да ви се изплъзне. Озаптете се. Не сте в Гърция с любовницата си и хотелът ви не е блокиран от протестиращи. Какви полицейски блокади, какви простотии! Става дума да пуснете кокала "Студентски град", да си вържете бизнеса там на къс синджир, да намалите месечните си доходи от дрога, проституция, алкохол и трафик на хора. Има световна криза и трабва да си свиете разходите, не сте ли разбрали.

Трябва да се приложат сегашните закони към извратеняците, които печелят милиони в Студентски град по напълно законен начин. Една разпоредба се пише за половин час, правителството може да я приеме за още половин, а обнародването в медиите ще отнеме още няколко часа. Наредбата трябва да съдържа няколко прости неща. Първото е забрана продажбата на олкохол в Студентски град. Второ, затваряне на нощните заведения. Да се проверят всички търговски обекти - как са лицензирани и от кого. Да се направи списък и тези хора да бъдат дадени на прокуратурата. Да се подхванат и строителните обекти, които захапаха всички зелени петна в района. Да се проверят и автокъщите там. Това - на първо време.

През това време да се приеме закон за статута на Студентски град.

ДАНС, прокурори и Икономическа полиция да влязат във ВУЗ-овете и да проверят как са давани обекти под наем или за строителство. Да се разследва управлението на Студентски град през последните 15 години и който е лапал пръстчета и ушенца от Хензел и Гретел да отива на съд.

Това се иска, г-да рицари-политици. Не е достатъчно да си масон, трябва и в кръстоносен поход да участваш поне веднъж в живота си. Сега ви се предоставя възможност да защитите името си с честна игра. Дори и само да е за пред публиката и ЕС. Ще го преглътнем.

Глупостта „жандармерия в Студентски град" не може да заблуди дори гаргите. Стига бутафория, направете нещо смислено.

 

Драгомир Т., Пловдив

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 41| 5321 |11.12.2008 Бъркаме еврочиновници с Исус Христос . 16| 10250 |07.12.2008 Особености на българския лов . 7| 12076 |28.11.2008 Веселото село . 11| 5651 |26.11.2008 Да си признаем за чашката на ЕС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads