Реклама / Ads
10| 5719 |28.03.2014 НАРОДЕН ГЛАС

Консулът Христо Стоичков: Генът ни е учреден с проблеми

.
За България от изключително значение е продължаването на стратегическите съюзнически отношения със САЩ, но и поддържането на взаимоизгодни отношения с Русия. Това обясни външният министър Кристиан Вигенин пред 42-ма от над 70-те почетни консули на страната ни на традиционната годишна конференция с тях. Почетният представител на страна ни в Сеул Хим Хи Йонг каза, че работата му е забавна и отблагодаряваща се.
 

Легендарният футболист Христо Стоичков, който е почетен консул в Барселона, обясни, че най-често му се налага да помага на българи без документи.Много от проблемите, в които съм бил съпричастник... през нощите е трябвало да ходя насам и натам да се разправям с неприятности. Но това все пак е едно мое задължение, което ми дава увереност, че с моята поява и с това, което трябва да се направи още за подобряване на тези неприятности, да можем да докажем, че българинът не е втора употреба.Това каза той на среща на консулите с външния министър Кристиян Вигенин.

Аз трудности нямам. Трудностите си ги създаваме ние самите. За това се старая да нямаме проблеми, а там, където възникнат - да бъдат решени по най-бързия начин. Проблеми винаги ще имаме, защото така е учреден нашият ген. Трябва да го... (пауза) по най-бързия начин да се отръскаме, да се огледаме какво става около нас, за да можем да вървим там, където хората са ни поставили, каза още той.

Ситуацията е малко по-деликатна в Каталуния. Знаете, че има едно такова напрежение. Малко по-деликатен е въпросът в това отношение, тъй като Испания е много голяма държава и има много области, които биха ги последвали. Ако Каталуния се отцепи, имайте напредвид, че Баската, Навара, Андалусия, Валенсиана. Така коментира той обстановката в тази испанска област.


Аз съм против всякакви насилия, против всякакви военни намеси. Защото все пак, в края на краищата, човечеството е по-важно от всеки един бизнес. Дали ще влезе даден бизнес в държавата...все пак, когато загубиш човешки живот е много трудно. Аз мисля, че ние трябва да помогнем във всяко едно направление да се избегнат тези действия. Аз съм против това да се убиват хора, да има загинали. Ситуацията е тежка, не е приятна, коментира Стоичков обстановката в Украйна.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 16531 |27.03.2014 Говорите ли правилно? Нееее* . 0| 5843 |26.03.2014 Калуди Калудов и Петко Бочаров награждават отличници в „Цветна олимпиада“ . 0| 6695 |26.03.2014 Международния Детски Фолклорен Фестивал - София . 0| 5940 |24.03.2014 Бобо, Печенката, Сантра, Армен Назарян, Петко Бочаров ще награждават отличниците в „Цветна олимпиада“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads