Реклама / Ads
5| 13173 |01.09.2016 НАРОДЕН ГЛАС

Костадинов за Фрог: Разлика между България и Османската империя няма по отношение на образованието

.
Костадин Костадинов
Видях учебникът на сина ми за 3 клас и се отвратих от фалшификациите на нашата история в него. След това се срещах с министри, депутати, правих протести, писах статии. Резултат, освен вдигнатия шум, нямаше. Какво друго ми оставаше, освен като историк да се нагърбя с образованието на собствените си деца, коментира за Фрогнюз историкът и директор на Регионалния исторически музей в Добрич по повод учебника по Родинознание, който той издаде току-що и ще разпространява безплатно. Ето какво казва още Костадинов:
 
После реших, че трябва да го направя и за другите българчета. И така написах учебника.

Въобще не ми пука за мнението на МОН. Дали на Петър Берон му е пукало за мнението на турското министерство на образованието, как мислите? За мен разлика между България и Османската империя в отношението към образованието на българчетата няма. И едната, и другата не са български държави. Това е.

Учебникът е в тираж е от 5000 бройки, но тъй като се разпространява безплатно и заявките са много, Костадинов го пусна да се тегли свободно и в интернет. "От вчера сутринта, когато пуснах учебника по Родинознание за теглене в моя блог, до днес сутринта той е свален повече от 150 000 пъти. Огромният трафик стана причина системата на dropbox да блокира. Междувременно обаче книгата беше качена на десетки други места от вече изтеглили я хора, тъй че, както се казва, не се гаси туй, що не гасне:) Е, драги сънародници, и аз като Бенковски мога да кажа - в сърцето на тирана отворих такава люта рана, която нивга веч не ще да заздравей. Какво спите? България е убивана всекидневно пред очите ни, превръщат децата ни в безродна биомаса пред затъпелите ни погледи, а ние блеем като... Докога, народе?!? Събудете се и да се освобождаме, докато все още има какво и кого да освобождаваме", казва историкът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4345 |01.09.2016 Доклад: Нарастват терористичните заплахи за България . 0| 4402 |31.08.2016 България загуби от Украйна на старта на евроквалификациите . 0| 4742 |31.08.2016 Голям пожар между селата Мъдрец и Главан, огънят е до къщите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads