Реклама / Ads
12| 5804 |17.10.2014 НАРОДЕН ГЛАС

Костадинов за Фрог: Законите за всички ли важат или стигат до определен имотен ценз?

.
Костадин Костадинов
Веселин Марешки в момента е повдигнал обвинение срещу полицая, който го е задържал, казаха ми, че Марешки влязъл в болницата с диагноза хипотермия и имал зачервено гърло. Аз не съм лекар и мисля, че всеки може да си направи сам изводите, а и той беше добре облечен, заяви за Фрогнюз общинският съветник от Варна Костадин Костадинов, който сам вече втори пореден ден лежи в болницата на града след удара, който понесе от аптечния бос Веселин Марешки онази вечер.
 

Костадинов има поставена диагноза комоцио и е със силно насинено око. Той разказа, че имало информация за започнала кампания с платени поръчкови статии, в които се твърдяло, че тъкмо Костадинов бил този, който заплашвал и обиждал Марешки. "Истината е, че той ме удари пред двама полицаи. Аз пред този човек дума не съм отварял, тъй като съм наясно за последиците от каквото и да е говорене. А и не съм отишъл там, за да се разправям с него, а да разбера защо полицията не е помогнала на енергото да прокара тока, който е спрян", разказа Костадинов.

 

На въпрос какво ще се случва оттук нататък, Костадинов каза: „дела, дела и пак дела. Въпросът е не кой кого колко пъти е ударил (веднъж ме е ударил). Въпросът е сега правосъдната ни система да покаже дали законите ни важат за всички или се простират до определена категория хора с определен финансов и имуществен ценз. За мен това е големият въпрос, защото аз бях там в качеството си на общински съветник, а не като страна в спора”, уточни потърпевшият от агресията на аптечния бос. Аз съм там като обществена фигура, ходих два пъти, защото това ми е работата като член на Общинския съвет, подчерта Костадинов. „Отидох там по работа след приключването на работния ми ден в Добрич, вместо да се прибера, за да видя семейството си, съм отишъл да свърша обществен ангажимент”, добави той.

 

В. Марешки впрочем вече веднъж е осъждан за клевета, а сега стана ясно, че срещу него има пуснати жалби за рекет и изнудване от страна на момчетата, замесени в настоящия спор, започнал още преди седмица.

 

Междувременно варненци, станали свидетели на случилото се, разказаха, че Костадинов наистина не е страна в конкретния спор, но е бил повикан като общински съветник. Добавиха, че за 3 години не по-малко от 750 човека са го търсили като последна инстанция във Варна, щом са се изчерпвали всякакви други възможности и не е имало към кого другиго да се обърнат. Викат го като граждански защитник, както и при последния случай. Защото поне опитва да се намесва активно там, откъдето институциите са абдикирали.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 8831 |14.10.2014 Адв. Екимджиев пред Фрог: Властта на Борисов във ВСС отслабва със съдебните реформи . 32| 6141 |08.10.2014 Райдовски за Фрог: Повече партии в НС=размита политическа отговорност и кражби . 12| 5532 |07.10.2014 А. Христова пред Фрог: Безсилието на избирателите води до агресия в семейството . 50| 12759 |07.10.2014 Посланик Л. Шопов: Местан-агент Павел, кове законите на България, а аз съм лустриран

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads