Реклама / Ads
4| 8105 |10.04.2019 НАРОДЕН ГЛАС

КПКОНПИ действа дискриминационно към граждани, за сметка на политици

.
Катя Илиева и адвокат Атанас Черногорски
Когато има субективна оценка на имотното състояние това дава възможност на институцията да стане бухалка. Управляващите се проверяват от КПКОНПИ по документите, които им занесат, като например нотариалните актове, където пише данъчна оценка на имот. Гражданите се проверяват по пазарни цени, които се определят персонално от някой служител на принципа ”звздите ми го говорят”.
 

Това коментираха бившият служител на КПКОНПИ  юристът Атанас Черногорски и главният редактор на Фрог Нюз Катя Илиева.

 

Атанас Черногорски заяви, че от законодателя е заложено да се проверяват дискриминационно управляващи и обикновенни граждани. Според юриста закона за конфискация е необходим, трябва да го има, но не в този вид, в който е в момента. Ченогорски каза, още че да изпрати писмо до президента преди КСНС  е бил провокиран точно от дискриминацията, която е заложена в законовите норми.

 

По думите му се прави проверка на властимащите на база документация, което е  в тяхна полза. За всички останали граждани имуществото им се оценява по пазарна стойност. Така не сме всички равни всички пред закона.

 

Проверката на Цветан Василев например е направена само  по пазарни стойности. Проверката на Цветан Цветанов е по стойностите, записани в нотариалния му акт, които не са пазарни. Чудна е практиката на КПКОНПИ, която казва, че ние те не са длъжни да се съобразяват с констатациите на НАП, но това е само за граждани, не за управляващите.

 

В момента се прави проверка на различни политици. Ще ги проверят съгласно декларациите им. Какво ще стане ако има надминаване над 20%? Тогава ще следва конфискация, но вече имуществото им ще трябва да бъде оценявано по пазарни цени.  Пазарните цени се определят от служителите на случаен принцип.

 

Цялата ситуация ще има развитие във „втория сезон“, когато приключат проверките, което ще е между евро изборите и местните такива. Тогава обаче  ще последват дела в Страсбург, заради дискриминацията, на която са подложени гражданите.

 

Подготвям жалба в ЕСПЧ от името на две непълнолетни деца, от които КПКОНПИ иска огромна сума пари. Пари на починалият им баща, които са преминали през банковите му сметки. КПКОНПИ акумулира една сума без да се съобразява с движението по сметките.


 Тази институция трябва да съществува, но в момента това е един тумор, който се изроди.

 

Малко останаха верните хора и не е ясно кой ще наследи Пламен Георгиев.

 

Катя  Илиева коментира, че служителите са алармирали, че определен техен колега прави проверка по системата „Звездите ми говорят“  нашите хора ги проверяваме по нотариалните актове, където цената е приемлива, но когато искаме да резнем някой  ще го правим по пазарни цени

 

Не само има двоен стандарт. Половин милион даде КПКОНПИ за да има независимо разпределяне на делата, но има хора, чиито проверки се разпределят само чрез една заповед. Това показва, че няма случайно разпределение. Констатирано е, че това така, но няма наказани, а човека подал сигнала до инспектората е уволнен.  Какво да говорим, то още на входа е опорочено всичко.  

 

Във връзка с проверките на Пламен Георгиев и заместника му, които вече всички наричат „Терасата“ и „Балкона“ Илиева коментира, че е опорочено извършването им защото те самите вече са изчистили имиджа на проверяващите ги.

 

От НАП ни гледа Влади Горанов, който пък само преди няколко месеца беше определен като  „чиста сълза“ след проверката от КПКОНПИ. Ако отиде проверката в прокуратурата там кой е – Делян Пеевски, който беше също определен като „чист като момина сълза“.

 

Последното място, където може да се направи проверка е Народното събрание, където пък е Цветанов, на когото проверката също е ясно каква е.

 

Над 105 милиона е дал българския гражданин за издръжката на КПОНПИ от създаването на тази структура. Върнати са 11 милиона. Ако вие сте едни мениджър какво ще правите с една такава фирма. Излиза, че пълним една дупка.  КПКОНПИ усърдно крие, че е една от най-съдените институции.  

 

Когато на вържа на тази институция стоят политически зависими хора, избрани от тях. Това което искаме равнопоставеност на хората, не друго.

 

Заедно с изпращането в отпуска на Георгиев има и нови предложения в закона, като едната е да няма юридическо образование.

 

Срам и позор за КПКОНПИ, която трябва да е сериозна институция,  е последното им прессъобщение, от което се правят внушения и се говори с  недомлъвки.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 9681 |02.04.2019 Адв. Хаджигенов към КПКОНПИ: Ето ви законен повод да проверите председателя си . 13| 10076 |31.03.2019 Как и защо КПКОНПИ ”опрости” половин милион на Цветан Цветанов . 8| 13363 |29.11.2018 Людмил Недев пред Фрог: В КПКОНПИ приеха враждебно сигналите срещу Горанов и Габриел . 16| 23062 |28.11.2018 Асен Йорданов: КПКОНПИ да провери вилата на Сариев, на която Горанов е видян от екип на Фрог

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads