Реклама / Ads
10| 6913 |28.11.2014 НАРОДЕН ГЛАС

Р. Леонидов: ПФ са модерни националисти, кой ще разследва сигнала им срещу Исмаилов

.
Поетът и журналист Румен Леонидов
От Патриотичния фронт направиха каквото можаха. Доказаха на какво са способни. Беше грешка, че не ги допитаха за новите назначения от, няма какво да се лъжем – протурската партия, крило на Реформаторския блок.
 
Това каза Румен Леонидов в „Още от деня” по БНТ. Според него Патриотичният фронт са модерни националисти, които са запознати с изготвената от БАН национална доктрина. И двамата ръководители на ПФ – Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, казаха, че относно Орхан Исмаилов не става дума за етническо или религиозно отношение. Изнесените данни от тях относно този човек трябва да се проверят обаче недоумявам кой ще го направи в тази ситуация, коментира Леонидов. Той не вярва, че в ДАНС са готови да направят подобни професионални проучвания.

Акцията на ДАНС срещу радикален ислям е повече пушек в комина. От друга страна имаме ли право да се съмняваме, че партията, която я наричаме протурска, не е протурска. И имаме ли право да се съмняваме в нашите съюзници в НАТО Турция. Може ли изобщо да се вярва на НАТО и на службите, които консултират нашите ръководители, след като пропуснаха пред очите ни създаване на една бандитска държава между Сирия и Ирак, запита Леонидов.

И на Антоанета Христова й е направило впечатление, че се дава предимство на хората на Корман Исмаилов. Има елемент на съобразяване на правителството с тях, но засега никой не желае да отговори защо се случва това. Христова предполага, че се опитва да се покаже алтернативата на ДПС и да се покаже, че хората с турски имена имат място в българското управление и това е политическо послание по своята същност.

В последните години се натрупаха много събития, в които се чудим пушек ли са или истина. Това създава бариера до степен, че зрителят трудно се ориентира и се отказва да влага усилие да разбере, гледа си чашката, ракията, коментира психологът Антоанета Христова.

КТБ носи в себе си всичко, което е интересно на обществото, знае се, че там е ключето. Но отново се губи в пушека и натрупаните въпроси без отговори и отново губи интереса. Затрупва ни, преуморяваме се от цялата натрупана емоция. Стигаме до там, че хората не излязоха да гласуват.

Акцията, която започна прокуратурата и ДАНС, я довърши тази банка, каза Леонидов.

Има добра новина, смята Христова – последната година покрай ваденето на толкова горещи картофи, излязоха много неща, за които не се говореше преди. Търсим истината за КТБ, за тефтерчето и др. В този процес откриваме механизми, които бяха скрити и потънали. Мислихме си, че живеем в по-голяма демокрация. Оказа се, че има обръщане на пластовете след 89-та година. Тогава, ако е имало нещо на повърхността, то е потънало, коментира Антоанета Христова. Сега тези неща излизат на повърхността, а това е начало на процес, който може и да бъде много дълъг, но е процес, свързан с промяна.

Разместването на пластовете обаче не дойде от зряла демокрация, а от кавгите на задкулисието. Много неща още не са ясни и може би никога няма да разберем. Например защо БСП и ДПС се разведоха толкова неочаквано, какво стана с един от най-умните и прагматични лидери на ДПС – Христо Бисеров, коментира Румен Леонидов.

Бушонът отново изби, като се направи въоръжена акция срещу хора, развяващи едно знаме поради своята неграмотност, не знаят че е от преди 1400 г. и е знаме, което се използва от бандитската държава от терористи. Тази показност, която се демонстрира от години, винаги повече пушек има и по-малко огън, заключи Леонидов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 6941 |28.11.2014 Артисти искат оставката на Бинев, плашат с протест . 2| 7244 |28.11.2014 Ахмед Ахмедов пред Фрог: Клетвите на Генджев са пиар; акцията роди страх . 7| 6463 |27.11.2014 ВСС отхвърли проклятието на Недим Генджев . 6| 6773 |27.11.2014 Ето кои са Мистър и Мисис Икономика 2014

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads