Реклама / Ads
8| 9924 |27.09.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Ловецът на мафиоти Алфонсо Сабела: Беше невъзможно да ме подкупят

.
„Мафиотите са много хитри, те никога не заплашват или подкупват някого, за когото знаят, че няма да надвият. Не са ме подкупвали, защото знаеха, че е невъзможно”, заяви италинският магистрат Алфонсо Сабела. Важно е при една обществена поръчка да има разделяне на отделните дейност. Установих, че проблемите ни с корупцията са еднакви, смята той.
 
Той стана известен с операцията „Чисти ръце” в Италия, при която бяха заловени над 100 представители на властващата мафиотска фамилия – „Коза Ностра"

Когато държавата иска, тя може да се справи с престъпността. Италианската държава има силата и възможностите да се пребори с всякакъв вид престъпна дейност. Проблемът е в корупцията, смята Сабела.

По думите му разследванията на магистратурата в Рим са разкрили, че съществува "един механизъм, една система, която стига чак до сърцето на общината на Рим". Мафията е решава кой да бъде назначен на дадена длъжност, как да бъдат разделени парите в бюджета на общината, подчерта той.

Сибела отбеляза, че ролята му в италианската столица е била странна и противоречива, защото е трябвало да пази законността в римската община, която трябва да функционира, стъпила на законността.

Сега мафията разбра, че е много по-лесно да си купиш в държавата. Аз това видях в Рим - видях, че мафията не напада държавата, тя просто си я купуваше, обобщи антимафиотът.

Според него корупция в Италия е проникнала много дълбока, но последните правителства най-накрая е постигнато "нещо сериозно в борбата с корупцията". За съжаление, корупцията е достигнала до абсолютно всички нива на нашата държава, категоричен беше Алфонсо Сабела.

Сабела е за втори път в България за представянето на втората си автобиографична книга „Заразената столица”, съобщи още Нова телевизия.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5682 |30.05.2015 Черно море удави Левски и грабна купата . 10| 5610 |25.10.2014 ЦСКА би с 3:0, Младенов гони Левски от групата . 0| 5419 |05.06.2014 Мурсия е новият треньор на "Левски"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads