Реклама / Ads
1| 8207 |09.05.2014 НАРОДЕН ГЛАС

Лична драма погубила охранителя от НСО

.
Лична драма е причината 32-годишният служител на Националната служба за охрана Момчил Тодоров да се застреля, обясниха разследващи случая. Според една от версиите, от 3-4 години Момчил Тодоров и приятелката му Евгения Карпузова се опитвали да се сдобият с рожба, но не успявали. Двамата ходели на консултации при лекари, но бебето така и не се появило.
 

Евгения била по-голяма от Момчил с няколко години, имала 7-годишно момче Кристиян от предишен брак с врачанина Даниел Маринов. Съседи на двамата разказаха, че проблемът със зачеването не били в нея. Според разследващите е възможно Момчил да не е могъл да преживее факта, че не може да има дете от Евгения, пише "Стандарт".

Момчил Тодоров, който е родом от Самоков, и Евгения живеели от 2 г. на ул. "Нишава" 47 в София, на 6-ия етаж, където има апартамент и скандалният бивш шеф на "Топлофикация" Валентин Димитров-Топлото. Жилището било с 2 стаи, около 60-70 квадрата. Негов собственик била Евгения. Според съседи родителите на жената някога имали къща на мястото на кооперацията на ул. "Нишава". Преди това фамилията живеела в столичния ж.к. "Люлин 1", а Евгения завършила 137-о училище "Ангел Кънчев" в квартала.

Момчил и Евгения се запознали, докато служели в секретно поделение на ракетни войски в София. Когато видял, че нещата отиват към закриване на поделението, Момчил кандидатствал в НСО. Преди 3-4 г. си взел изпитите с отличен и започнал да служи като постови. В момента охранявал резиденцията "Бояна", твърди негов близък приятел. Приятелката му Евгения пък след службата в ракетното поделение станала кадрови войник в 61-ва Стрямска механизирана бригада. От влизането си в нея досега обаче почти винаги била в отпуск, понеже й се били насъбрали месеци почивка. На 12 декември 2013 г. отбелязала в профила си във Фейсбук: "Каквото беше- службата започва".

Простреляният труп на Момчил бил открит в гаражна клетка, където било паркирано пежото му. Тодоров се е застрелял около 19,30 ч в сряда, предполагат съдебните медици. Тялото е намерено час по-късно. Сигналът е подаден в 20,37 ч, а огледът на разследващите от Военна полиция започнал около 21 ч. В това време Евгения е била в Карлово и спешно се е прибрала в София, твърдят съседи. Момчил не е оставил предсмъртно писмо.

"Шокиран съм, бяхме близки приятели. Не мога да си обясня защо е направил това", разказа вчера пред  негов съсед и приятел - полицай. Според него, Момчил и Евгения били абсолютно нормални хора, които си мечтаели за дете. "Не взимаха много пари, но нямаха и кредити за връщане. Беше им трудно, но не са хора, които се оплакват. Напротив - обичаха се много разказа ченгето.

Разследването на трагедията е в ръцете на военните прокурори и следователи. На този етап криминалистите нямат основание да се съмняват, че става въпрос за самоубийство. Военно-окръжна прокуратура вече е образувала досъдебно производство, което да изясни причините и обстоятелствата, довели до смъртта на държавния охранител, обясни говорителят на военното обвинение полк. Елин Алексов. Разследването е в съвсем начална фаза, все още не са назначени всички необходими експертизи. Военните следователи работят по всички възможни версии без да изключват нито една възможност, поясни още полк. Алексов.

Според огледа, изстрелът, с който Момчил е сложил край на живота си, е бил професионален и не става дума за непредпазливост при боравене с оръжие. Момчил се намирал в перфектна физическа форма, редовно тренирал, но разследващите не искат да коментират тиражираните след смъртта му слухове, че е злоупотребявал с анаболи.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 7376 |08.05.2014 Пандата на Щерева в прокуратурата . 0| 5158 |07.05.2014 Програма на ЧЕЗ за подобряване на услугите . 3| 5544 |07.05.2014 Жителите на бунт срещу смъртоносния канал . 6| 6832 |06.05.2014 Жертви на "Октопода Прегьов" от Пиринско бедстват в град Нюкей

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads