Реклама / Ads
22| 6915 |10.01.2015 НАРОДЕН ГЛАС

Люба Кулезич: Аз не съм Шарли

.
Водещата на предаването "На светло" Люба Кулезич Източник: Нова тв
Аз не съм Шарли, но съм с Шарли. Защото преди всяко мое предаване от Нова телевизия се разграничават от изразяваните позиции в „На светло”. Аргументът, че предаването е външна продукция, е връзване на гащи. Той показва, че медията е подлагана на икономически и политически натиск, заяви в началото на предаването си Люба Кулезич.
 
Коментарът на водещата бе провокиран от разразилия се през последните два дни диспут кой е "Шарли" и кой не. "Аз не съм Шарли, но подкрепям Шарли", заяви Кулезич. В България свободата в журналистиката е сведена до санитарен минимум, че е нахално по-голямата част от гилдията да се оприличава с издание, чиито карикатури години наред предизвикват полемики в целия свят.

Люба Кулезич припомни и за жестокия, почти до смърт побой с чукове над журналиста Огнян Стефанов преди години, когато във Фрог нюз са публикувани серия от разследвания за скритите механизми за влияния върху съдебната и изпълнителната власт. Водещата добави, че и сега за това трудно се говори и припомни делото „Галерия” и вестника със същото име, създаден в последствие от Алексей Петров с цел да се саморазправя с всеки, който се опитва да разследва деянията му, както и икономическите кръгове, свързани с него. Под знака „свобода на словото” тогава Петров воюваше с Делян Пеевски. Сега казват, че те вече не воюват, дори напротив – чрез свои фирми са заедно в „Левски” и даже възнамерявали да купят банка „Виктория”, коментира Люба Кулезич.

Прав е всеки, който ще каже, че моделът „кой” е много по-всеобхватен от фигурата на Пеевски, срещу когото нямам нищо лично и не го познавам, коментира Кулезич. Проблемът е, че аз, или който и да е било друг журналист, тръгне ли истински да го разплита, чак тогава може да го сполети нещо подобно на „Шарли”. Дотогава най-многото, което може да се случи е едно банално уволнение, зави водещата.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 6048 |09.01.2015 Приятелката на убития Шарб: Републиката е виновна . 2| 5338 |09.01.2015 Аз съм Шарли . 33| 10283 |09.01.2015 Павлов за Фрог: Възродителният процес стана удобен научно-политически бизнес . 76| 13083 |08.01.2015 М. Радева: В Париж към арабите се отнасят като към ромите у нас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads