Реклама / Ads
0| 7851 |19.10.2016 НАРОДЕН ГЛАС

Лозан Панов: Димитър Узунов извършва произвол във ВСС

.
ВСС е разделен на колеги, които устояват независимостта и правовата държава, и на колеги, които се опитват да игнорират правилата. Димитър Узунов еднолично е определил кои магистрати да участват в пленума, който да избере прокурорите за работа с колегите от Брюксел. Това е произвол. Това заяви в предаването ”Тази сутрин” председателят на ВКС Лозан Панов.
 

Сред избраните за контакт с чуждестранните експерти няма нито един от тези членове на "критичното малцинство" във ВСС, които публично са реагирали при нарушения на правилата.

 

Представляващият ВСС не е придвижил искането за оставка и то не е влязло в дневния ред за утрешното заседание. Именно Димитър Узунов обаче е един от хората, подкрепили Лозан Панов за председател на ВКС. „Ако г-н Узунов и мнозинството са очаквали от мен да проявявам поведение каквото е тяхното, изобщо да не ме бяха избирали”, коментира съдия №1.

 

Нямам конфликт с главния прокурор. Няма как като член на ВСС да не попитам защо няма проверки по „Яневагейт”. Има нови записи, в които излизат още нови имена. Експертизата казва, че това са гласовете на Янева и Ченалова.

 

Приликата между Ченалова и Цветан Василев е, че са част от системата. Ченалова сама не си е разпределяла делата. Нали не смятате, че 4 милиарда изчезват само от няколко човека и че зад тях не стоят други хора?! , попита риторично Панов. Трябва да имаме ясна позиция по ”Яневагейт”, КТБ и желанието за цензуриране на медиите.  

 

Не познавам Иван Костов, единствената прилика между мен и него е, че съм вегетарианец. Не съм имал амбиции да съм премиер, президент и пр. Така отговори Панов на публикации в пресата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3588 |13.10.2016 ЕС е прахосал 5,5 млрд. евро през 2015 г. . 4| 8999 |13.10.2016 Панов: Прокуратурата да провери твърдения на Цв. Василев и "Яневагейт" . 0| 3689 |27.09.2016 Лозан Панов: Две военни съдилища са достатъчни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads