Реклама / Ads
0| 5613 |05.04.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Лозан Панов: Къде са резултатите от подслушванията ?

.
Тази година е важна за съдебната система с два ключови момента. Това са изборът за членове на Висшия съдебен съвет и изборът за председател на Върховния административен съд.
 
Това коментира в интервю за БНР Лозан Панов, председател на Върховния касационен съд (ВКС):

Това са двата ключови и важни момента, които са казани и в доклада на Европейската комисия. Те са от голямо значение и за нас магистратите, и за цялото общество. Има хонограма за тези избори. До 10 април съдиите имат възможност да посочат имена на свои колеги, които да участват в тези избори, но най-важното е как това се осъществява. Ясно е, че избор на Висш съдебен съвет ще има. Въпросът е сега, когато самият закон позволява това да бъде пряко и всеки един съдия има един глас, как ние ще упражним това право за първи път, как ще бъде направено това, обясни Панов.

Според него е важен е начинът, по който ще се случи.

 

Когато научаваме, че има проведени общи събрания на тази тема още през декември, ноември месец, още преди да се открие процедурата, въпреки че все още не е публикувана хонограмата, не са публикувани датите, които са 10 юни и 17 юни, когато ще се проведе изслушването на колегите и гласуването, не е ясно какво е тайното на такива общи събрания, добави той.

 

Лозан Панов призова за последствия след оповестения във вторник доклад от Софийския градски съд, в който се съдържат данни за сериозни нарушения при даването на разрешения за използване на специални разузнавателни средства.

Ако органите на досъдебното производство са имали този съдебен комфорт, имали са възможността да слушат когото, когато и както си поискат, къде са резултатите от използваните специални разузнавателни средства, попита шефът на ВКС.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3697 |31.03.2017 БСП анализира резултатите от парламентарните избори . 4| 4334 |28.03.2017 Машинното гласуване нямало да промени резултатите? Я пак . 2| 3759 |28.03.2017 Изпълнителното бюро на БСП нищи резултатите от изборите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads