Реклама / Ads
15| 10517 |07.05.2020 НАРОДЕН ГЛАС

Лозан Панов: Моят наследник ще мине на кастинг пред Пеевски

.
Лозан Панов Източник: БГНЕС
”Не познавам г-н Делян Пеевски, никога не съм се срещал с него и нямам допирни точки. Не се съмнявам обаче, че моят наследник ще мине през ”кастинг” пред него.” Това казва председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов в интервю за ”Дневник”.
 

"Допускам, че за да получат възможността да участват в управлението на съдебната власт, хора от мнозинството във ВСС са поемали ангажименти пред "силните на деня". Никой от членовете на съвета, които гласуваха за мен, не е искал предварително от мен да изпълнявам техните ангажименти след избора за председател на ВКС. Потвърждение на това може да намерите в изказвания на г-н Цацаров на заседания на ВСС".


По думите му в основата на противоречията му с Цацаров не стоят лична вражда и непоносимост. "В основата на конфликта ни с него стоят принципните различия в представата ни за управление и независимост на съдебната власт", казва шефът на ВКС.


Той казва, че е бил обявен за "враг на народа" от мнозинството във Върховния касационен съд в началото на 2016 г. Тогава Панов получи SMS от премиера Бойко Борисов по време на обсъждането на позицията на ВСС за "Яневагейт" и го обяви публично. Премиерът буквално нахлу на заседанието на съдебния съвет, а някои от членовете инстинктивно станаха на крака. После ВСС реши да прекрати проверката по случая, където бе замесено и името на премиера.


"Не забравяйте, че приближава изборът на мой наследник, но преди това, през следващата година, предстои да влязат нови попълнения в Конституционния съд. Парламентът все още не е избрал и съдебен инспектор. Затова нека дадем думата на времето, за да ни покаже доколко обосновани са моите предположения", каза Панов.


Според него кариерните бонуси, които бяха гласувани от парламента за членовете на ВСС, са блестящ пример за политическа корупция. Той допълни, че "те са развращаващи за цялата съдебна система".


"Посланието, което се изпраща към магистратите, е следното: няма никакво значение какви качества имаш като професионалист, най-важното е да изпълняваш политически поръчки и успехът ти е гарантиран. Ако "първенците" в съдебната системата ползват асансьора, а не стълбите, това рефлектира и върху качеството на правосъдието ни. Когато един съдия е посредствен, той е и "послушен", а оттам се превръща в лесна "плячка" за създаването на зависимости", коментира Лозан Панов.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 9413 |30.04.2020 Лозан Панов обвини за клипа в Съдебната палата Данаил Кирилов и охраната . 6| 6598 |20.01.2020 БОЕЦ се обърна към Лозан Панов – ВСС да разгледа фалшивите данни за Гешев! . 6| 7609 |05.12.2019 Лозан Панов поиска да се разследва търговия с влияние, заради изказвания на Борисов и Цацаров . 8| 10198 |04.07.2019 Лозан Панов: Промените на правосъдния министър целят оставката ми

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads