Реклама / Ads
6| 9682 |05.05.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Лозан Панов: Да спре обожествяването на Цацаров като гл. прокурор

.
Нужна е спешна законодателна промяна, която да спре обожествяването на главния прокурор. Когато един главен прокурор има безгранична власт, това няма как да не доведе до изкушенията на властта. Това заяви председателят на ВКС Лозан Панов.
 
„Поставянето на окървавени агнешките главички пред сградата на ВСС е като някаква сценка. Обществото, ако остане овчедушно и не реагира на всичко това, не съм сигурен докъде могат да стигнат атаките. Наивно е да мисля, че атаките няма да бъдат насочено към мен и семейството ми, посочи той пред Нова телевизия.

Това, което се случва е несериозно, но наистина е стилът на мафията. Ако това остане незабелязано, защото аз не видях намесата на полиция, може да стане обезпокоително за мен, защото тези агнешки главички бяха оставени на земята. Може би това е леко предупреждение, тъй като тези мъже не застанаха с лицата си, а се скриха, добави той.


Той повдигна въпроса за срещата на главния прокурор Сотир Цацаров с бизнесмените Георги Гергов и Сашо Дончев и попита защо въобще е имало подобна среща и какво се е говорело на нея. Скандалът стана известен като „ЦУМгейт”.

Панов дори не изключи „физическо отстраняване”, защото ще продължи да говори и да защитава тезите си.

„Агнешките главички бяха оставени абсолютно демонстративно. Това премина всякакви граници на нормалност. Институциите трябваше да реагират, а те не го направиха. Това са хора, които не застанаха с лицата си, а с маски”, коментира той.

„Цацаров отказа да отговори на ВСС за нерегламентираната си среща с Гергов и Дончев. По този начин обществото се задоволи единствено и само с неговата оценка на това какво се е случило. По този начин главният прокурор се постави над закона и етичните правила. Оттук нататък мафията може да се чувства спокойна и безнаказана. Казусът вече е приключен и следващото нещо е пропагандата да си свърши своята работа”, каза още Лозан Панов.

Той е на мнение, че е нужда спешна законодателна промяна, която „да спре обожествяването на главния прокурор”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 6654 |16.04.2024 Пламен Димитров: Защо Борисов внезапно смени на 180 градуса стратегията на ГЕРБ за правителството? . 5| 2848 |16.04.2024 "Неиздадени дипломи" - украинските студенти, които никога няма да се дипломират. Русия ги уби . 20| 5325 |14.04.2024 Загина бесарабският българин Роман Юхневич, с позивна Болгар. Всеки български патриот дължи съпричастие с украинската борба . 1| 2966 |13.04.2024 Руслан Трад: Все повече може да се очаква видима конфронтация между Израел и Иран

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads