Реклама / Ads
7| 7045 |03.04.2018 НАРОДЕН ГЛАС

Мафията разпространява слухове, че реакторът-призрак №2 за АЕЦ ”Белене” е доставен

.
Вече близо три месеца политико-медийно-енерйната мафия разпространява слухове, че реактор №2 за АЕЦ ”Белене” е доставен у нас, само дето още никой не го е виждал, даже и след скорошната разходка на министър Теменужка Петкова до Дунава, на 12-ти март.
 
Съмнявам се, обаче, че много от вас си спомнят, че заедно с въпросният реактор-призрак у нас трябваше да бъдат доставени още ОСЕМ парогенератора, по четири за всеки един от бъдещите блокове?

Сега вижте снимка, именно от последната разходка на министърката, на която се виждат само СЕДЕМ от въпросните парогенератори.

Виждате два реда от метални цилиндри, подредени така, че да образуват прав ъгъл помежду си.От дясната страна на снимката всички цилиндри са завити в найлон. От лявата редица на снимката само един е завит с найлон, а останалите ШЕСТ са все още голи. Имено тяхната голота позволява да определем, че това са част от парогенераторите. Даже и покрития с найлон, най-десния в лявата редица също е парогенератор. Но общо те правят СЕДЕМ бройки, а къде е осмият? Логично е той да е във въпросния ред, но ... него го няма. Така освен реактор №2 сега трябва да търсим и парогенератор №8?

Подозирам, че повечето от вас ще погледнат към дясната редица, с покритите с найлон цилиндри. Не мога да ви спра да го правите, но със сигурност там няма да откриете търсеният парогенератор №8. Десните "облечени" цилиндри представляват друга част от реакторното оборудване и са предназначени за бързо заливане на реакторната зала с разтвор на борна киселина, в случай на тежка авария. Те също трябва да са ОСЕМ на брой, по ЧЕТИРИ за всеки блок. На снимката виждаме само седем от тях, но понеже самата снимка е направена така не можем да твърдим със сигурност, че осмото желязо не е извън кадър, случайно. Докато за парогенератора картинката е по-ясна.

Междувременно продължават (дез)информационните атаки на политико-медийно-енерйната мафия, че продължавала да търси "най-доброто" решение за това желязо. А докато ни будалкат те ГЕПват тлъсти милиончета, за "търсенето" на тези решения.

Георги Котев
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 14154 |08.03.2018 Д. Божилов за Фрог: Пламен Георгиев получи кариерен бонус за защита на мафията . 4| 9459 |25.01.2018 БОЕЦ в подкрепа на проф. Минеков в битката му срещу мафията и мултаците! . 22| 20510 |18.09.2017 Огнян Стефанов: Борисов ни лъже, мафията е окупирала държавата . 12| 23646 |07.08.2017 Илиян Василев:”Заплахата” Цветан Василев да се разприказва в САЩ накара мафията да се разтрепери

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads